Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde 12 Eylül'de yapılacak referandum için ziyaretlerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Şehit Er Mehmet İnan Parkı'nda 2 bin kişiye hitap etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Erdoğan için kullandığı 'kalpazan' sözüne değinen Çelik, şunları söyledi: "Çalma, çırpma var' diyorlar. Bir ana muhalefet lideri, ismini de vermiyorum, çıkıyor maalesef terbiye sınırlarını zorlayacak şekilde Sayın Başbakan'ı kalpazanlıkla, hırsızlık yapmakla, haramilikle suçluyor. AK Parti, 8 yıldır iktidarda. Mahalli idarelerde de 2004 yılından beri iktidardadır, belediyelerin yüzde 60'ı AK Parti'ye aittir. Bizimle ilgili, iktidarımızla ilgili 1 yolsuzluk dosyasını Cumhuriyet Savcılığı'na teslim ettiniz mi? Hayır. Bu çamur siyasetidir. Bizi niye yolsuzluklarla suçluyorlar biliyor musunuz? Anadan doğma iki kör beraber aynı tabaktan sarma yiyorlarmış. Bir kör diğerine demiş ki 'oğlum çift çift yeme.' diğeri 'Ula ben kör sen kör, benim çift çift yediğimi nerden görüyorsun?', o da 'Çünkü ben öyle yapıyorum' demiş. Şimdi insanlar neyse, karşısındakini de öyle görür."

Anayasanın darbe sonucu yapılmaması gerektiğini anlatan Çelik, 1960'ta Adnan Menderes ve arkadaşlarının darbe sonucu asıldığını hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: :

"Menderes, Polatkan ve Zorlu'nun suçu neydi biliyor musunuz? Anayasayı değiştirmeye ve dönüştürmeye teşebbüs etmek. Demokrat Partililer'i zindanlara tıkadılar. Sonra, 60 darbesini yapan çete var ya, 27 Mayıs çetesi, o 'milli birlik komitesi' denen çete. 24 Anayasası'nın hepsini ortadan kaldırdı. Hani anayasayı değiştirmeye teşebbüs idam sebebiydi?

O gün Danışma Meclisi oluşturdular. Danışma Meclisi üyelerinin yüzde 85'i CHP'lilerden oluşuyor, Demokrat Partililerden bir tek Allah'ın Kulu yok. Yüzde 15'ini Millet Partisi'nden, MHP'nin eski partisi olan Osman Bölükbaşı'nın başında olduğu partiden aldılar. Yassıada'da bir mahkeme kurmuşlardı; adı, Yüksek Adalet Divanı'ydı. Ne kadar alçak adam varsa orada görev yapıyordu.

Bu Anayasa değişiklik paketi ne yapacak biliyor musunuz? Türkiye'yi bürokratik cumhuriyet olmaktan çıkaracak, demokratik bir cumhuriyet yapacak. 1946 yılında çok partili siyasi hayata geçtik ama çok partili az demokrasili siyasi hayata geçtik. Canı sıkıldığı zaman başbakanı indirip astık, sonra aradan yıllar geçti dedik ki 'pardon, yanlışlık yaptık.' Devlet töreniyle anıt mezara defnettik."

Hasan GÖÇER / ELBİSTAN / DHA