“AK Parti’nin sekiz senelik yalan ve talan düzenine hayır” diyeceklerini belirten CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Galip Yılışın, daha zengin, daha özgür, daha güvenli bir Türkiye için, 12 Eylül’deki referandumda hayır oyu kullanacaklarını söyledi.

19 Ağustos 2010 Perşembe günü, parti binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan il başkanı Galip Yılışın, önce idrak etmekte olduğumuz ramazan ayının Türk ulusuna, İslam âlemine ve Kahramanmaraş halkına hayırlar getirmesi dileğinde bulundu, müteakiben de, referanduma sayılı günler kala kaygısını dile getirerek, seçim öncesi bir siyasi değerlendirmede bulunmak istediğini vurguladı.

Yılışın konuşmasında; “AK Parti bir anayasa paketi getirdi önümüze, dayatma anayasa bu, onaylayın dedi. Hayır, onaylamıyoruz. Toplumsal mutabakattan uzak, toplumsal sözleşme dediğimiz anayasa, mutabakat sağlanmadan, kendi kafalarında hazırladıkları bir anayasa sürüyorlar önümüze. O çok tartışılan, sözü edilen üç maddeyi biliyorsunuz ki, bunu halka götürelim dediler. Bu noktada, sivil toplum kuruluşlarının, sendikaların ve demokrasi gereği ülkede varlığı hissedilen kurum ve kuruluşların fikirleri alınmadan hazırlanan anayasa paketi, ne kadar sağlıklı olur, size soruyorum. 12 Eylül anayasasını değiştiriyoruz diyorlar. Yalan. Biz şunu söyledik, 12 Eylül anayasası, faşist bir anayasadır, değişmelidir. Karşıyız dedik. %10 seçim barajını kaldırın dedik. Şimdi kendilerini kurtarmak için kendi yandaşlarını yargı organlarına atamanın y olunu aramak için hazırladılar yeni anayasayı. Çünkü yolsuzluk batağına saplanmışlardı, hesap vermekten kurtulmak için başka çareleri yoktu” dedi.

YENİ ANAYASA PAKETİ İŞSİZLİĞİ ÖNLEYECEK Mİ?

Hayli hararetli-heyecan verici konuşması ile ünlenen başkan Yılışın, kul hakkı yiyen iktidara hayır diyeceklerinin de altını çizerek; “Bugün itibariyle ülkede işsizlik almış başını gitmiş, esnaf, emekli-işçi-memur perişan. Yeni anayasa paketi işsizliği önleyecek mi, çitçiyi bataktan kurtarabilecek mi, hayır. 2011’deki seçimde iktidar olamayacaklarını bildikleri için, kendilerini kurtaracak, kendilerini aklayacak yargıçları atama derdindeler. Bu nedenle YHSK’na baskı yapıyorlar. 12 eylül montajlı bir anayasa değişikliği içinde, telaşındalar. Yolun sonuna geldiklerini anladılar çünkü. Ne söylediklerinde, ne hazırladıkları anayasada samimiyet yok. Bakın, 27 Nisan E muhtırasının mimarı eski genelkurmay başkanı Yaşar Büyükanıt’a üstün hizmet ödülü verdiler, arkasından bir de trilyonluk zırhlı araç tahsis ettiler. Bir Ergenekon tutturdular, gidiyorlar. Neymiş, paşalar darbe yapacakmış. Üniformasında apolet taşıyan paşa darbe yapmazken, emekli olunca mı darbe yapacak?” diye konuştu.

RAMAZAN KUTSİYETİNİ PROPOGANDA AMAÇLI HALE GETİRDİLER

Yılışın ayrıca, afişlerdeki, pankart ve billboardlardaki ilanların da yasalara uygun olmadığını, siyasi etikle bağdaşmadığına dikkat çekti, sözlerini şu cümlelerle tamamladı; “Mübarek ramazan ayındayız. İftar çadırlarını görüyorsunuz. İnsanları yoksulluğa alıştırıyorlar. Ramazan kutsiyetini propaganda amaçlı kullanıyorlar. Dayattıkları anayasa paketine evet dememizi bekliyorlar ondan sonra. Hayırda hayır var diyerek, oyumuzun rengini belli ediyoruz. Kin ve nefret tohumlarını topluma ekerken, dini inançları da siyasi malzeme haline getirdiler. Ayıptır, günahtır!”

AK PARTİYE GEÇECEK BELDE BAŞKANI OLACAĞINI SANMIYORUM

KİMLİK Gazetesi sahibi Mehmet Fiskeci’nin; “Sayın başkanım, futbolda transfer dönemi bitti ama şimdi de siyasi transfer dönemi başladı. Bazı belde belediye başkanlarınızın AK Partili vekil ve belde belediye başkanları ile iftar yemeğinde buluştukları, referandum öncesi AK Partiye geçecekleri konuşuluyor, bunlar doğru mu?” sorusu üzerine şu cevabı verdi; “CHP’de siyaset yapan arkadaşlarımız, ki bunların içinde yerel yöneticiler de var, misyon sahibi insanlar. Ben buna ihtimal vermiyorum, inanmıyorum. Gerçi öyle bir duyum da almadık değil. Ha, ramazan ayıdır, insan oturur kendi partilisi olmayan bir dostu ile de yemek yiyebilir. Ki bende birkaç gün önce AK Partili bir arkadaşımla yemek yedim, bunu başka şekilde değerlendirmek yanlış olur!”

Yılışın’ın basın toplantısına ayrıca merkez ilçe başkanı Hürriyet Gürsel Taşın ve CHP Kadın Kolları Başkanı Aydan Istı da katıldı. (www.kanal46.com)