İnce: "Bu ülkenin kuruluşunda da Cumhuriyet Halk Partisi vardı, kurtuluşunda da Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır"


KAHRAMANMARAŞ (AA) - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Bu ülkenin kuruluşunda da Cumhuriyet Halk Partisi vardı, kurtuluşunda da Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır" dedi.


İnce, partisi tarafından Pazarcık ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin olmadığı yerde yolsuzluğun olduğunu öne sürdü.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son zamanlardaki söylemleriyle halkı sokağa dökmeyi planladığını iddia eden İnce, şöyle devam etti:


"Bunlar bizim çocuklarımıza TOMA'larla saldırdılar, kendi çocuklarına tomarla dolar verdiler. Bunlar cüzdanı kabarık, vicdanı şımarık adamlardır. Bunlardan el birliğiyle kurtulacağız. Bu sınav gününde bu 'uzun adam'a ben bir not vereyim. Bu faşist diktatör sizleri şiddetin içine sokmak istiyor, sizlerin cam, çerçeve kırmanızı ve kavga etmenizi isteyecek. Sakın bu oyuna gelmeyin. Bu faşist diktatör elinde daha çok güç olduğu için sizi tahrik edecek, şiddet uygulamak isteyecek ki sizi sindirsin ve ezsin. Diktatörlerin hoşlanmadığı şey mizahtır. Mizaha karşı diktatörlerin gücü yoktur. Size tavsiyem bununla kafa atacaksınız kafa."


Hükümetin sınıfta kaldığını savunan İnce, 30 Mart yerel seçimleriyle AK Parti iktidarına tasdiknameyi milletle birlikte vereceklerini kaydetti.


AK Parti hükümetinin iktidara geldiği zaman "3 Y" sorunu olan yolsuzluk, yoksulluk ve yasakları çözeceğini söylediğini ancak buna yüzsüzlük ve yalan olmak üzere "2 Y" daha eklediğini savunan İnce, şunları kaydetti:


"Bu böyle gitmez. Bu kötü gidişe beraber 'dur' diyeceğiz. Hepimiz etnik kökenimiz ne olursa olsun Türk milletinin bir parçasıyız. Hepimiz birlikte büyüdük. Biz şunu unutmayacağız. Bu millete yalan söylememeyi öğreteceğiz. Biz ucunda ölüm olsa da bu millete yalan söylemeden bu ülkeyi yöneteceğiz. Bu ülkenin kuruluşunda da Cumhuriyet Halk Partisi vardı, kurtuluşunda da Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır."


Mitinge CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, CHP İl Başkanı Esat Şengül, CHP'nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ünal Ateş, CHP İlçe Başkanı Ali Sakalıkaba, CHP Pazarcık Belediye Başkan adayı Kamil Dalkara ile çok sayıda partili katıldı.


(AA)