Trabzon'da yerel seçim hazırlıkları inanılmaz gelişmelere sahne oldu.

Trabzon'un Akçaabat İlçesi'ndeki yerel seçim hazırlıkları AKP için inanılmaz gelişmelere sahne oldu. İlçe teşkilatının belediye başkan adayı olarak belirlediği Dr. Mahmut Haydar Ustaoğlu, dün gece kalp spazmı geçirdiği için hastaneye kaldırıldı. Daha önce bay-pass ameliyatı olduğu ve kalbine giden damarlarda da iki adet stent bulunduğu öğrenilen Ustaoğlu, doktorların "Stresli ve yorucu ortamlarda bulunması hayati tehlike oluşturur" tespiti üzerine siyaseti bırakmak zorunda kaldı.

BİR GÜNLÜĞÜNE İSTİFA EDİP ADAYLIĞINI KESİNLEŞTİRMİŞTİ

Akçaabat AKP ilçe teşkilatı tarafından belediye başkan adayı olarak belirlenen Dr. Mahmut Haydar Ustaoğlu, 3 gün önce Trabzon'un da aralarında bulunduğu 18 ilin ve çeşitli ilçelerin belediye başkan adaylarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandığı törende kendi ismi açıklanmadığı için aday adaylığından istifa etti. Ustaoğlu, Akçaabat adaylığı için mevcut Belediye Başkanı ANAP'lı Şefik Türkmen'in düşünüldüğü yönünde söylentiler duyduğunu ve bu nedenle istifa ettiğini açıkladı, ilçe teşkilatı da kendisine destek verdi ancak Ustaoğlu'nun istifası AKP Genel Merkezi tarafından kabul edilmedi. Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ve AKP Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur'un girişimleriyle, adaylığının kesin olduğu konusunda ikna edilen Mahmut Haydar Ustaoğlu, bir gün sonra istifasını geri aldığını açıkladı ve "Durmak yok yola devam" diyerek yeniden çalışmalara başladı.

KALP SPAZMI GEÇİRDİ

Adaylığının 23 Ocak'ta açıklanacağı belirtilen Mahmut Haydar Ustaoğlu, dün akşam Trabzon'daki evinde arkadaşlarıyla otururken kalp spazmı geçirdi. Daha önce bay-pass ameliyatı olduğu ve kalbine giden damarlarda da iki adet stent bulunduğu öğrenilen Ustaoğlu'na çeşitli tetkikler yapan doktorlar, "Stresli ve yorucu ortamlarda bulunması hayati tehlike oluşturur" tespitinde bulundu. Hastanedeki tedavisinin ardından evinde istirahate çekilen Ustaoğlu, siyaseti bıraktığını açıkladı ve aday adaylığından çekildiği kararını AKP Akçaabat İlçe Başkanlığı'na bildirdi.

İBRELER YENİDEN TÜRKMEN'E DÖNDÜ

AKP Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş, Ustaoğlu'nun bu zorunlu istifa kararı üzerine ilçe teşkilatını olağanüstü toplantıya çağırdı. Toplantıda durum değerlendirmesi yapan Yönetim Kurulu, tetkikler ve raporları da gözönünde bulundurarak Ustaoğlu'nun aday adaylığından çekilmesini kabul etti. Akçaabat'ta yeni bir aday belirlenmesi için çalışmalar sürerken, AKP'nin bazı yöneticilerinin mevcut Belediye Başkanı ANAP'lı Şefik Türkmen ile görüşmelere başladıkları ileri sürüldü. Öte yandan Mahmut Haydar Ustaoğlu'nun bugün bir anjiyoya gireceği ve istirahatine İstanbul'daki evinde devam edeceği öğrenildi.

habertürk