Ağar'ın liderliğindeki Demokrat Parti'de istifaların ardı arkası kesilmiyor. Bugün Sivas, Kocaeli, Mersin,ve Gümüşhane teşkilatlarında toplu istifa haberleri geldi.

Milletvekili aday listelerinin açıklanmasının ardından DP Sivas İl yönetimi, kendi destekledikleri adayların adlarını listede göremedikleri gerekçesiyle toplu halde istifa kararı aldı.

Düzenlediği basın toplantısında, Sivas İl yönetimi olarak topluca istifa ettiklerini belirten İl Başkanı Selçuk Eminoğlu, açıklanan listenin teşkilatın listesini tepetaklak ettiğini belirterek, “Genel merkezimiz tarafından bizlere her defasında listelerin mutlak ve mutlak teşkilatın isteği doğrultusunda oluşturulacağı ve sıralanacağı söylendi. Ancak açıklanan liste teşkilatın oluşturduğu listenin tepetaklak edilmiş halidir. Bu gelinen noktada hiçbir şey olmamıştır denemez. İl Yönetim kurulumuz durumu değerlendirerek, topluca istifa etme kararı almıştır” dedi.

Aralarında Kadın Kolları Başkanı Leyla Duman’ın da bulunduğu 30 kişinin istifa etiğinin belirtildiği toplantıda hazır bulunan bazı parti üyeleri ise istifalara tepki gösterdi. Bağırarak tepkilerini gösteren bir grup parti üyesi binadan dışarı çıkarıldı. Ancak üyeler dışarıda da bağırarak tepkilerini dile getirmeye devam etti. Yaşanan gerginlik, büyümeden çevredekilerce yatıştırıldı.

Kocaali İlçe Belediye Başkanı Zeynel Dal, Sinanoğlu Belde Belediye Başkanı Yılmaz Öztürk, Yazlık Belde Belediye Başkanı Hasan Çalışır ve Kazımpaşa Belde Belediye Başkanı Necati Cantimur ile Merkez Belediye Meclis Üyesi Adnan Uyumaz, DP Sakarya İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, belediye başkanları adına konuşan Kocaali Belediye Başkanı Dal, milletvekili adaylığı sıralamasında ilçe teşkilatlarının ve kendilerinin görüşlerinin alınmadığı ve teşkilatın istemediği kişilerin listeye konulduğunu bu nedenle istifa kararı aldıklarını belirtti.

Dal, şunları söyledi: ''Teşkilatların isteğini yerine getirmeyip Ankara'da bazı kişilerin sözlerine inanıp listeye konulmasına tepki göstermek için istifa dilekçelerimizi yarın akşam Sakarya'ya gelecek olan Genel Başkanımız Mehmet Ağar'a teslim edeceğiz. Milletvekilliği sıralaması ne olursa olsun, kesin olarak istifa etme kararını uygulayacağız.''

MERSİN DP Mersin Merkez İlçe Başkanı Duygu Keske, istifa ettiğini bildirdi. Keske, yaptığı yazılı açıklamada, Anavatan Partisi ile Doğru Yol Partisi'nin (DYP) Demokrat Parti çatısı altında birleşmesi çabasını büyük bir takdir ve umutla karşılandığını, fakat sonucun tam bir fiyasko olduğunu görmenin kendisinde hayal kırıklığı yarattığını belirtti.

Oluşum için başlatılan girişimler sonrasındaki gelişmelerin, işlerin plansız ve düzensizce yapıldığını gösterdiğini ve bu durumu içine sindiremediğini ifade eden Keske, ''Ülkenin bugünü ve geleceği için hata şansının sıfır olduğu bu günlerde bu tarihi hatayı yapan kadroların altında bir ilçe başkanı olarak görev yapmaya devam etmeyeceğimi tüm kamuoyuna saygılarımla bildiririm'' dedi.

Gümüşhane'nin Köse ilçesi Demokrat Partili (DP) Salyazı Beldesi Belediye Başkanı ve dört meclis üyesi partilerinden istifa ettiler.

Salyazı Belediye Meclis üyeleri Hüseyin Karakoç, Muhsin Karakoç, Şaban İnci ve Lütfi İlhan ile DP Gümüşhane İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen DP'li Salyazı Belediye Başkanı Nevres Tunç, istifa gerekçeleri ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmazken, parti tabanından gelen istek üzerine DP'den ayrıldıklarını söyledi. Başkan Tunç, ve dört meclis üyesi herhangi bir partiye geçmeyi şimdilik düşünmediklerini belirterek, siyaseti bağımsız olarak sürdüreceklerini kaydettiler.