Başbakan bu 'evet' karşısında şaşırıp kaldı.

Başbakan Erdoğan, "Kılıçdaroğlu'nun türbanı çözeceğine inanıyor musunuz?" diye sordu, aldığı cevap karşısında şaşırıp kaldı ve soruyu tekrar sordu.

Erdoğanı şaşırtan evet! | video.mynet.com

Başbakan Erdoğan, partisinin Tokat mitiginde, kendini dinleyen kalabalığa "Kılıçdaroğlu'nun türban sorunun çözebileceğine inanıyor musunuz?" diye sordu. Kalabalık hep bir ağızdan "Evet" deyince, Başbakan şaşırıp kaldı ve kısa süreli bir sessizlik oldu.

Başbakan daha sonra "İnanmıyorsunuz değil mi" sorusunu yöneltince herkes hep bir ağızdan evet dedi.

Başbakan Erdoğan, miting programına dün Tokat’ta devam etti. Yaklaşık 10 bin kişiye hitap eden Erdoğan muhalefete yüklendi ve vatandaştan ‘evet’ oyu istedi...

IRKÇI, BÖLÜCÜ DEĞİLİZ:

“İnsanı insan olduğu için seviyoruz. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza, Roman, Boşnak... Bizim kitabımızda böyle bir ayrımcılık yok. Hepsini de Allah yaratmadı mı? Onun için, bizim için tüm insanlar sevilir. Biz onun için severiz. Onun için bizim kitabımızda ayrımcılık yok, ırkçılık yok, etnik milliyetçilik yok. Bizde bölgesel milliyetçilik, dinsel milliyetçilik yok. Onun için 81 ilin 81’inde AK parti var. 780 bin kilometrekarede AK Parti var. Belli bir bölgede, belli illerde değil, her yerde var. Çünkü biz batıyı doğudan ayırmadık, kuzeyi, güneyden ayrı tutmadık. Türkiye’nin her tarafını bölünmüş yollarla donattık. 79 yılda 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapılmıştı, 7.5 yılda biz buna 12 bin 200 kilometre bölünmüş yol ekledik.”

YETER SÖZ MİLLETİN

“Türkiye büyük coşkuyla ileri demokrasiye evet diyor. Büyük bir heyecanla özgürlüklere evet diyor. Gür bir sada ile büyük Türkiye’ye itibarlı Türkiye’ye evet diyor. Türkiye 12 Eylül 2010’da aşkla sevda ile evet demeye haykırıyor. Merhum Adnan Menderes ‘Yeter söz milletin’ demişti. Şimdi de Tüm Türkiye tek yürek halinde ‘Yeter söz de karar da milletindir’ diyor. Atalarımızın güzel sözüdür. Aşk adamı inletir, dert adamı söyletir. Hazreti Mevlana diyor ki ‘Dert adama yol gösterir.’ Biz dertliyiz dertli. Biz bu milletin derdiyle dertliyiz.”

BU SEÇİM, PARTİ SEÇİMİ DEĞİL

“CHP, MHP’ye oy veren, diğerlerine oy verenlere diyoruz ki bakın bu seçim parti seçimi değildir. Burada AK Partiyi, muhalefeti oylamayacaksın. Bu güven oylaması değil. Burada kendinizi oylayacaksınız. Geleceğinizi oylayacaksınız. Onun için bu halk oylamasında başımızı iki elimizin arasına alalım ananızın ak sütü gibi evet deyin.”

YARGI ARKA BAHÇELERİ

“Bizde sadece TBMM’ne şöyle yetki verildi. Türkiye Barolar Birliği avukatlar içinden teklif yapacak, Sayıştay teklif yapacak, bunun içinden TBMM 3 kişi seçecek. Bunu hazmedemiyorlar. Bütün kıyamet burada. 22’nin sadece 3’ü. Tokat’tan buradaki hakim savcı da seçim yapacak. 11 bin hakim ve savcı 10 kişi seçecekler bunu istemiyorlar. Niye? Yukarıda kendilerine göre bir kast sistemi oluşturmuşlar. Yani arka kapı, arka bahçe ne derseniz deyin. Arka bahçelerini oluşturmuşlar.”

ERDOĞAN’I ŞAŞIRTAN ‘EVET’

Başbakan Erdoğan, “Kılıçdaroğlu’nun türbanı çözeceğine inanıyor musunuz?” diye sordu. Kalabalık hep bir ağızdan “Evet” deyince, Başbakan şaşırıp kaldı ve kısa süreli bir sessizlik oldu. Başbakan bu kez soruyu, “İnanmıyorsunuz değil mi” diye yöneltince herkes hep bir ağızdan yine ‘Evet’ diye bağırdı. (Mynet)