Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçiminin yarın yapılacak ilk tur oylaması öncesinde milletvekillerini toplayacak. Erdoğan, tüm vekillere Genel Kurul'a eksiksiz katılmaları talimatını verecek. Cumhurbaşkanlığı seçim süreci tamamlanıncaya kadar vekillere şehir dışına çıkma yasağı da getiren Erdoğan, "Fire istemiyorum, gevşeklik olmasın" uyarısını yapacak.

Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçiminin yarınki ilk tur oylaması öncesi milletvekillerini yakın markaja alacak. Oylamada 'fire' yaşanmaması için önce vekilleri bir yazıyla uyaran Erdoğan, yarın da AK Parti Genel Merkezi'nde parti grubunu toplayacak. Erdoğan, vekillerden önce de partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleriyle bir araya gelecek. Erdoğan, kritik oylama öncesinde kurmaylarıyla durum değerlendirmesi yapacak. Erdoğan, saat 12.00'de de parti genel merkezinde milletvekilleriyle toplantı yapacak. Toplantıya AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül de katılacak.

Başbakan Erdoğan basına kapalı olarak gerçekleştirilecek toplantıda milletvekillerine 'Köşk' seçimlerine ilişkin bir dizi uyarıda bulunacak. Vekillere 'Abdullah Gül 3. turda seçilir diye gevşek davranmayın' uyarısında bulunacak olan Başbakan Erdoğan, tüm vekillerden TBMM Genel Kurulu'nda hazır olmalarını isteyecek. Cumhurbaşkanlığı seçiminin tüm turlarında eksiksiz katılım isteyecek olan Başbakan Erdoğan, "Fire istemiyorum. Tüm milletvekilleri oylamaya katılsın. Olağanüstü bir durum dışında mazeret istemiyorum" diyecek.

Bu arada AK Parti'de milletvekillerine cumhurbaşkanlığı seçim süreci tamamlanıncaya kadar vekillere şehir dışına çıkma yasağı getirildi. Milletvekilleri cumhurbaşkanlığı seçim turlarının yapılacağı 20 Ağustos, 24 Ağustos, 28 Ağustos ve 1 Eylül tarihleri arasında Ankara dışına çıkamayacak.