Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç; “2 genel ve 2 yerel seçimde Partimize verilen teveccüh karşısında, halkımızın teslim etmiş olduğu yetkiyi dik durarak, milli iradeyi hedef alan çetelere, lobilere karşı boyun eğmeden milletimizin menfaatleri doğrultusunda kullanmış şehrimiz için unutulmaz tarihi hizmetlere imza atmıştır.” dedi.

Ak Parti Mayıs Ayı İl Danışma Meclis Toplantısı Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde 1 Mayıs cumartesi günü yapıldı. Saygı Duruşu yapılarak ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, geçen günlerde Tunceli’de yapılan hain saldırıyı şiddetle kınayarak hainlerin emellerine asla ulaşamayacağını öne sürdü.

Parti çalışmaları ve Kahramanmaraş’a yapılan yatırımlardan söz eden Erkoç, Mart ayı İl Danışma Meclis toplantısından bu yana üye sayılarını yüzde 50 artırarak 45 bin’e ulaştırdıklarını söyledi. 11 bin’de müşahit kaydı yaptıklarını belirten Erkoç diğer taraftan da üye kayıt çalışmalarının hızla sürdüğünü ifade etti.

“VERİLEN YETKİYİ MİLLETİMİZİN MENFAATİNE KULLANDIK”

Erkoç; Kahramanmaraş’ın 2002, 2004, 2007 ve 2009 yıllarındaki seçimlerde gösterdikleri teveccüh karşısında teslim etmiş oldukları yetkiyi dik durarak, milli iradeyi hedef alan çetelere, lobilere karşı boyun eğmeden milletin menfaati doğrultusunda kullandıklarını ve rekor hizmetlere imza attıklarını vurguladı.

Kahramanmaraş’ta öncelikle sağlık sorununu ele aldıklarını ve yapılan yatırımlarla hastaları çevre illere gitmekten kurtardıklarına dikkat çeken Erkoç konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hemşerimiz şifa bulmak için başta Adana, Gaziantep, Kayseri, Ankara ve İstanbul’a gitmekte idi tabi buna da maddi imkânları yeterse gidebiliyorlardı. Oysa şimdi mevcut hastanelerimiz modernize edilmiş uzman, pratisyen, doktor ve yardımcı sağlık personeli sayısı iki katına çıkarılmış, her branş da uzman hekimler hastanelerimizde görev yapmaktadır.

“HASTANELERİN FİZİKİ BİNALARINA MİLYONLARCA TL KAYNAK AKTARILDI”

Merkez Devlet Hastanesi ek binası için 7,5 milyon TL harcanarak hizmete açılmış.

100 milyon TL mal olacak 400 yataklı hastanemiz bitmek üzere. Bölgenin en iyi ağız ve diş sağlığı hastanesine 8 milyon TL harcanarak inşaatı tamamlanmış hizmet vermeye hazır hale gelmiştir.

“İLÇELERİMİZİN DE SAĞLIK SORUNU ÇÖZÜLDÜ”

Pazarcık Devlet Hastanesine 8,5 milyon TL, Çağlayancerit Devlet Hastanesine 6,5 milyon TL ve Nurhak Devlet Hastanesine 5 milyon TL harcanmıştır. Bu hastanelerde bitirilerek hizmete açılmıştır. Bunların yanı sıra iktidarımız döneminde birçok sağlık ocağı hizmete açılmıştır.

Elbistan Devlet Hastanesi baştan sona modernize edilmiş. Elbistan’a yeni ağız ve diş sağlığı merkezi yapılmıştır. Göksun devlet hastanesi ek binası ve modernizasyonu yapılmıştır. Afşin devlet hastanesi ek binası programa alınmış en kısa zamanda tamamlanıp hizmetine açılacaktır. Ak Parti’nin sağlıktaki değişim hareketiyle özel sektörde şehrimize önemli yatırımlar yapmıştır. Üniversitemizin tıp fakültesi inşaatının biran önce bitirilmesi içinde hükümetimiz gerekli ödenek ve desteği vermektedir.

“KÖYLERİMİZİN BÜTÜN SORUNLARI GİDERİLİYOR”

Şehrimizdeki nüfusun yaklaşık % 40’ı kırsal bölgelerde yaşamaktadır, KÖYDES projeleri sayesinde şehrimize ayrılan 100 milyon TL ve özel idare bütçesinden ayrılan ödeneklerle toplam 476 köyümüzün yol ve içme suyu sorunları başta olmak üzere büyük oranda çözülmüştür ve çözülmeye devam etmektedir.

“ELEKTRİK SORUNLARIMIZ DA ÇÖZÜLDÜ”

İktidara geldiğimizde kötü hava şartlarında şehrimizde elektrik kesintileri yaşanmakta, beldelerimizde ve köylerimizde, elektrik şebekesinin yetersizliğinden elektrikli ev aletleri yanmakta ve çalışmamaktaydı. Hükümetimiz döneminde 100 milyon TL fazla yapılan yatırımla, ilimizin elektrik şebekeleri yenilenmiş olup şehrimizin artan elektrik ihtiyacı da kesintisiz olarak karşılanmaktadır.

“EN BÜYÜK SORUNLARIMIZDAN BİRİ KARAYOLLARIYDI”

Şehrimizin en büyük probleminden bir tanesinde çevre illerle olan kara yolu bağlantılarıydı iktidarımızla birlikte, Kahramanmaraş Nurdağı arası 40 km duble yol yapılarak otobana bağlanmıştır. İktidara geldiğimizde Kahramanmaraş Gaziantep yol çalışmaları Karacasu kasabası civarında iken şuan itibariyle otobana kadarki kısmın 2 km hariç tamamı yapılmış, bu 2 km kısım güzergâh değişikliği sebebiyle bu yılsonu tamamlanacaktır. Kahramanmaraş Ankara yolunun; Kahramanmaraş Göksun arası 28 km kısmı tamamlanmış bu aradaki güzergâh yeniden tespit edilerek, uzun süreli harita ve proje çalışmalar sonucunda güzergâhta önemli değişiklikler yapılarak virajlar ve rampalar minimize edilmiş yapılacak, 2 bin 400 metrelik tünelle beraber güzergâh 12 km kısalacak, bununla beraber devam eden inşaat çalışmaları daha da hızlanarak devam edecektir. Göksun Kayseri il sınırı arasında ki 28 km yol hizmete açılmıştır. Kahramanmaraş — Malatya karayolunun Kahramanmaraş il sınırları içindeki kısmında sadece 7 km duble yol çalışması kalmıştır. Andırın Göksun arasındaki tek şeritli yol çalışması hızlı bir şekilde devam etmektedir.

“HAVA ALANIMIZIN MEVCUT DURUMU İYİLEŞTİRİLİYOR”

Ak Parti iktidarından önce kapalı olan hava alanı iktidarımızla beraber hizmete açılmış şuanda da standardının yükseltilme çalışmaları devam etmektedir. Demiryollarıyla ilgili rehabilitasyon (iyileştirme) projeleri hazırlanmaktadır.

“EĞİTİMİN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ VE SORUNLARI BİR BİR ÇÖZÜYORUZ”

2003 yılına kadar şehrimizde 4 bin 978 derslik öğrencilerimize hizmet verirken 2003 — 2010 yılları arasında 2 bin 500 derslik öğrencilerimizin hizmetine açılmıştır.

2003 yılına kadar okullarımızda 820 bilgisayar varken bu sayı 9 bine ulaşmıştır.
Şehir merkezimizde bir meslek eğitim kampusu yapılması kararı alınmış yakında inşaatı başlayacaktır.

“ADLİYE BİNA SORUNUNA KÖKLÜ ÇÖZÜM BULUNDU”

Şehrimize yüz yıllarca hizmet verecek 25 bin m2 kapalı alana sahip modern bir adliye sarayı hızla yapılmakta sene sonu itibariyle hizmete açılacak ayrıca bazı ilçelerimizde de modem adliye sarayları hizmete açılmıştır.

Başta Adatepe, kılavuzlu sulama projeleri olmak üzere ilimizdeki küçüklü büyüklü birçok sulama projesinin biran önce bitirilmesi için iz ödenekten çıkarılmış gerekli ödenekler ayrılmıştır. Ak Parti iktidarı döneminde şehrimize doğal gaz getirilmiş hemşerilerimizin, sanayicilerimizin hizmetine sunulmuştur.

“TEŞVİK YASASI İLE 500 MİLYON TL DESTEK SAĞLANDI”

Şehrimiz 5084 sayılı teşvik yasası kapsamına dâhil edilmiş bu kapsamda sanayi tesislerimize 2009 yılı sonuna kadar 500 milyon TL’lik destek sağlanmış ve sağlanmaya devam etmektedir.

Kaynak olarak Avrupa birliği fonlarını kullanan kırsal kalkınma projesi kapsamına alınan 22 ilden binde Kahramanmaraş olmuştur. Yüce milletimizin 2002 yılından bu yana partimize göstermiş olduğu teveccüh’e layık olmak için sayın başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tüm Ak Partili kadrolar gece gündüz demeden çalışmaktadır. Yüce Türk milletinin muasır medeniyetler seviyesi üzerine çıkması için azimle gayretle tüm engellemelere rağmen “Durmak Yok Yola Devam” demekteyiz.

“ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ŞARTTIR”

Son günlerde Meclisteki 30 maddelik Anayasa Değişikliği paketine de değinen Erkoç konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu müzakereler boyunca muhalefet partileri ülkedeki işsizlikten tarım kesiminin esnafın, tüccarın ekonomik problemlerinden bahsetmişler milletimizin anayasa değişikliği gibi bir talebinin olmadığını iddia etmişlerdir.

Bugün Avrupa da sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, ekonomide, sanayide, teknolojide şehircilikte yakalanılan başarının temelinde yaptıkları yasal düzenlemeler kanunlar genelgeler yönetmelikler vardır. Milletimizin hak ettiği yaşam standartlarına ulaşması için bu anayasa değişiklikleri şarttır gerektir acil ihtiyaçtır.”

“ARANIZA ŞEYTAN SOKMAYIN”

Erkoç’un konuşmasının ardından kürsüye gelen Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Cafer Tatlıbal ise; “Dosdoğru adam olmamız lazım. Sakın aranıza şeytanı, rantçıları sokmayın.” dedi.

Tatlıbal bugün Tunceli’de 4 askerin şehit haberi ile uyandıklarını ve saldırının asıl amacının Türkiye’nin istikrarına gölge düşürmek olduğunu vurgulayan Tatlıbal, terörle mücadelenin devam edeceğini, bu ülkeyi böldürmeyeceklerini, ancak saldırının zamanının da düşündürücü olduğunu ifade etti.

Tatlıbal, ''Yine provokasyon (kışkırtma) var. Ne zaman Türkiye'de doğru şeyler yapılmaya çalışılsa birileri ortaya çıkıyor. Bu işleri aynı noktadan birileri yapıyor. Bugün hazırladığımız yeni Anayasa paketi cumhuriyet tarihinin en büyük reformlarından birisidir. Tam da bu yasa tasarısı görüşülürken böyle bir saldırının olması düşündürücüdür. PKK'yı kim idare ediyor? Neden bugün seçiliyor? Düşünmemiz lazım''dedi.

Partililere de seslenen Tatlıbal, destek ve dualarını beklediklerini dile getirerek, şöyle konuştu: “Bizlere destek verin. Dualarınızla destek verin. Bu yükü taşımak kolay değil. Yaptığımız çalışmaları halka anlatın. Aranıza sakın şeytanı sokmayın, rantçıları sokmayın. Doğru olmadığınız zaman Allah'ta yardım etmez. İnşallah Allah'a kulluk ederek bunu yapacağız. Partimizin en büyük özelliği bu. Alnımıza leke sürdürmememiz lazım. Bundan dolayı da İslam'a rahatsızlık edilmemeli. Bugünlere Rabbizimin bereketi ve yardımı ile geldik. Onun için dosdoğru adam olmamız lazım. Particiliği dava için yaparsak Allah'ta bize yardım edecektir.”

“ANAYASA GÖRÜŞMELERİ”

Anayasa değişikliği ile ilgili TBMM'de yapılan görüşmeleri, bütün Türkiye'nin izlediğini hatırlatan Tatlıbal, ''Bakınız şimdi muhalefete sesleniyorum, hiç mi içinde doğru bir madde yok. Meclisteki 3 muhalefet partisi anlaştı. MHP oy kullanacak, CHP ve BDP oy kullanmayacak ama çıkıp meclis kürsüsünde konuşacak. Konuşacaklar ama, (biz yokuz) diyecekler'' dedi.

MHP'nin de kendi oylarını kontrol etmek için gireceğini, 72 red oyunun çıkması gerektiğini savunan Tatlıbal; ''Arayacaklar hain kim diye. Erkeklerse serbest bıraksınlar. Biz de serbest. Bir maddede mi hoşunuza gitmez. Allah'tan korkun. Her maddeyi 3.5 saatte çıkartıyoruz. Öyle bir engelleme oluyor ki aklınız şaşar. Türlü türlü hakaretler. Kamer Genç'i öne sürmeler. Sinir harbi ki bildiğiniz gibi değil'' diye konuştu.

Hazırlanan Anayasa paketi ile ilgili bilgiler de veren Tatlıbal, partililerden Anayasa değişikliğini halka doğru bir şekilde anlatmasını istedi.

İl Danışma Meclis Toplantısına Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, Ak Parti Kahramanmaraş Teşkilat Başkanı Akif Kahveci, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Demirkol, Kadın Kolları Başkanı Nursel Reyhanlıoğlu'nun yanı sıra ilçe ve belde Belediye Başkanları ile partililer katıldı. Toplantının son bölümü basına kapalı gerçekleştirildi. (www.kanal46.com)