AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı 4. olağan kongresi, 4 Mayıs Cuma günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 12 Şubat Stadyumu’nda saat 13.30'da gerçekleştirilecek.


AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, il teşkilatında yaptığı basın açıklaması ile yeniden aday olması ve kongre süreci hakkında gazetecilere bilgiler verdi. Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, Gençlik Kolları Başkanı Av. Fırat Görgel, Kadın Kolları Başkanı Nursel Reyhanlıoğlu, Baro Başkanı Av. Metin Doğan ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda konuşan Erkoç, 2009 yılında aldığı görevi layıkıyla yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.


AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana millete hizmet yolunda önüne çıkarılan tüm engelleri aşarak, hizmette cumhuriyet tarihinin rekorlarına imza attığını kaydeden Erkoç, “AK Parti altın harflerle tarih yazmaktadır.” dedi. AK Parti davasının bir üyesi ve Kahramanmaraş İl Başkanı olmaktan onur duyduğunu dile getiren Erkoç, şöyle konuştu:


“Milletvekillerimizle, teşkilatımızın bütünüyle büyük bir ahenk içinde Kahramanmaraş’ımızın her alanda mükemmel bir il olması için azami gayret göstermekteyiz. Yeni çıkan teşvik yasasıyla da bu hedefe bir adım daha yaklaşmış durumdayız. 2005 yılında çıkan 5084 sayılı Teşvik Yasası’nı en iyi şekilde değerlendiren girişimcilerimiz, bu yeni yasayla da ilimize sağlanan yatırım avantajını en iyi şekilde değerlendirerek sadece merkezde değil, Elbistan ve Afşin başta olmak üzere tüm ilçelerimizde önemli yatırımlar yapacaktır.”


Aldığı görevi en iyi şekilde yerine getirmek için gece gündüz gayret gösterdiğini ve 4 Mayıs’ta yapılacak kongrede yeniden aday olduğunu kaydeden Erkoç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Teşkilatımızın teveccühü ile seçildiğimiz il başkanlığı görevinin sorumluluğunun, vebalinin gereğini gecemizi gündüzümüze katarak yerine getirmeye çalıştık. 12 Eylül 2010 referandumunda ve 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde ilimiz genelinde tarihi sonuçlar aldık. Görevimizi layıkıyla yerine getirmenin mutluluğunu yaşadık. İnşallah 4 Mayıs’ta yapılacak olağan kongremizde yeniden aday olmaya niyet ettik. Böyle mübarek bir günde gerçekleşecek olan kongremizde çok değerli delegelerimizin en doğru kararı vereceğine olan inancımız tamdır. İnşallah 12 Şubat 12 Şubat Stadyumu’nda yapacağımız kongremizde millet sevdalısı başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlarımızla buluşacak ve kongremizi şereflendirecek.”


Erkoç, Başbakan Erdoğan’ın kongrenin ardından ise 400 yataklı Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi, SGK İl Binası ve okullar başta olmak üzere, kamu ve özel kuruluşlar tarafından yaptırılan tesisleri toplu açılış töreniyle hizmete sunacağını belirtti. Erkoç, tüm Kahramanmaraşlıları kongreye davet ettiğini sözlerine ekledi. (www.kanal46.com)