Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, AK Parti hakkındaki kapatma davasıyla ilgili olarak, ''Dava dolayısıyla kan kaybediyoruz. Yarın eğer olumsuz birşey olursa bu kan kaybı daha fazla olur'' dedi.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam Anabilim Dalı tarafından 13'üncü Kelam Koordinasyon Toplantısı ve Kelam Öğretimi Sempozyumu, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde yapıldı.

Toplantıda Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mualla Selçuk ve aynı fakülteden Prof. Dr. Şaban Ali Düzgün birer konuşma yaptı.

Yazıcıoğlu, toplantının ardından Ali Bardakoğlu ile birlikte Kızılcahamam Kaymakamı Bilal Çelik'i makamında ziyaret etti. Daha sonra yaya olarak AK Parti Kızılcahamam İlçe Başkanlığı'na geçen Yazıcıoğlu, güzergahtaki esnafları ziyaret ederek sohbet etti.

"SAĞDUYUNUN EGEMEN OLMASINI İSTİYORUZ"

İlçe başkanlığında soruları yanıtlayan Yazıcıoğlu, AK Parti hakkındaki kapatma davasının ekonomiye değişik yansımaları olacağına dair spekülasyonlar hakkında şöyle konuştu: "Var tabii. Burada net olarak söyleyebilmek mümkün değil ama bu dava dolayısıyla kan kaybediyoruz. Herkes görüyor. Yarın eğer olumsuz birşey olursa bu kan kaybı daha fazla olur. Ama Türkiye bunun hepsinin üstesinden gelir. Sonuç ne olursa olsun yolumuza devam ederiz.

Ama enerjimizi bunları toparlamak için sarfediyoruz. Yapacağımız başka bir sürü işlerimiz var. Durmadan yolumuza devam ediyoruz ama geride bıraktığımız kırık döküklerle uğraşırsak bu da vakit kaybı olacak, yazık olacak.

Onun için sağduyunun egemen olmasını istiyoruz. Her ne olursa olsun her halükarda biz yolumuza devam ederiz ama böyle kırık döküğü toplayarak bir sürü enerji kaybolacak."

"TÜRKİYE'NİN BU BELİRSİZLİĞİ KALDIRMAYA TAHAMMÜLÜ YOK"

Yazıcıoğlu, dava sürecinin ne zaman tamamlanacağına ilişkin tartışmalarla ilgili olarak şunları kaydetti:

"Süre belirlemek doğru değil ama biz işi çabuklaştırmak için normal süreci beklemeden hemen gerekeni yapıyoruz. Dolayısıyla temmuz sonu veya ağustos başında sonuçlanır diye ümit ediyorum. Bir an önce sonuçlanması için elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye'nin bu belirsizliği kaldırmaya tahammülü yok. Onun için elimizden geleni yapıyoruz ve süreyi çabuklaştırıyoruz." (AJANSLAR)