Özlem Sarıfakıoğlu’nun azledilmesi ile boşalan AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları İl Başkanlığı görevine yönetim içerisinden eczacı Nursel Reyhanlıoğlu’nun getirdildiği öğrenildi. Tüzük gereği bu göreve getirilen eczacı Reyhanlıoğlu bu önemli görevi ilk kongreye kadar sürdürecek.

Geçen günlerde AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin tarafından Ankara’ya çağrılan Ziraat Mühendisi Özlem Sarıfakıoğlu’na, yaklaşık 7 yıllık görevi karşılığında teşekkür edilerek artık yeni bir yüz ve yeni bir isimle çalışmak istenildiği bildirilmiş ve emeklerinin karşılığında ise Kahramanmaraş Belediye Meclisi aday listesinin üçüncü sırasına konulmuştu.

Buna karşılık Kahramanmaraş’a döndüğünde Kadın Kolları İl Başkanlığı’ndan istifasını göndermesi istenen Sarıfakıoğlu ancak genel merkezin bu isteğini yerine getirmek istemeyince ve 3-4 günlük bir sürede kendisi ile telefonlarına ulaşılamayınca görevden azledilerek alınmıştı.

22 Şubat Pazar günü Adıyaman’daki mitinge giderek Başbakan ile görüşmek isteyen Sarıfakıoğlu, bu isteğini ise Kahramanmaraş mitinginde gerçekleştirebildi. Hafız Ali Efendi Meydanı’ndaki mitingden sonra Batıpark Spor Salonu’nda toplu açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan burada milletvekili Veysi Kaynak, Özlem Sarıfakıoğlu, Nursel Reyhanlıoğlu ve diğer bazı yetkililer ile özel bir görüşme yaparak Kadın Kollarının yeni başkanının atamasının yapıldığını ifade etti.

Buna göre; yönetimde bulunan eczacı Nursel Reyhanlıoğlu’nun tüzük gereği AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı görevine atamasının yapıldığı belirtildi. Reyhanlıoğlu’nun ilk kongreye kadar bu görevi yürüteceği de belirtilirken, bu görev için milletvekillerinin kafasındaki ismin ise Avukat Fatoş Esertaş olduğu öne sürülüyor.

Bilindiği gibi; daha önce il yönetiminde görev yapan ve 22 Temmuz 2007 erken genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olarak Esertaş listeye girememişti. 29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesinde de çevresinden gelen telkin ve istekler üzerine başvuru yaptığı il genel meclisi için aday gösterilmesine adeta kesin gözü ile bakılan Esertaş’ın, Sarıfakıoğlu’nun Ankara’ya giderek yaptığı girişimler sonunda listeden çıkartılarak yerine Avukat Sevilay Tüfekçi’nin isminin yerleştirildiği parti kulislerde konuşulmuştu. MHP Kahramanmaraş Merkez İlçe eski Başkanı Ömer Tüfekçi’nin eşi olan ve belediye meclisi için başvurusu bulunan Tüfekçi’nin il genel meclisi aday listesinde yer alması parti kulislerinde büyük bir şok ve tepki yaşanmasına neden olmuştu.

Kahramanmaraş siyasetinin tanınmış ve tecrübeli isimlerinden AK Parti Kahramanmaraş İl Yönetim Kurulu üyesi Emrullah Küçekdevlet’in halasının oğlu Jeoloji Mühendisi İbrahim Reyhanlıoğlu’nun eşi olan Nursel Reyhanlıoğlu’na ait Aslanbey Eczanesi ise Sakarya Mahallesi’nde hizmet sunuyor.

Yeni başkanı tebrik ediyor, bu zorlu görevinde başarılar diliyoruz. (www.kanal46.com)