Daha önce AK Parti Kahramanmaraş il yönetiminde görev yapan Mali Müşavir İsmail Güzel, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı oldu.

Türkiye için tarihi önem taşıyan 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde iktidar partisinde milletvekili aday adayı zenginliği yaşanırken; bu kervana Kahramanmaraş kamuoyunun ve parti teşkilatının yakından tanıdığı kalender insan Mali Müşavir İsmail Güzel’de katıldı.

AK Partinin kuruluşundan bu yana partiye büyük emekleri geçen, 8 yıl İl Başkan Yardımcılığı yapan ve partide saygın bir vizyonu olan, tecrübeli siyasetçi İsmail Güzel, geçtiğimiz hafta Cuma Günü AK Parti İl Başkan Yardımcısı Uğur Dilipak’a aday adaylık başvuru dosyasını teslim ederek; “Hizmet yarışında bende varım” dedi.

Birkaç gazetecinin sorularını cevaplandıran İsmail Güzel neden bu yola çıktığını şu şekilde ifade etti: ”Uzun yıllardır siyasetin içerisindeyim. Partimizin kuruluşundan bu yana özveri ile hep beraber arkadaşlarımızla el ele verip partimiz için kentimiz insanı için çalıştık. Hedefimiz daima memleketimize hizmet noktasında ne katabiliriz oldu. Milletvekilliği gerçekten çok kutsal bir görev. Milletin vekili olmak, milletin beklentisini vermektir. Bende memleketime ve memleketim insanına hizmet etme noktasında bu kutsal yola çıktım. İnşallah nasip olursa bundan sonra Kahramanmaraş’ımıza milletvekili olarak hizmet etmeyi hedefliyorum” dedi.

Kimseden icazet almadığını da vurgulayan, parti tabanında sevilen, ilkeli ve çalışkan kimliği ile tanınan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı İsmail Güzel, milletvekilinin görevinin de proje üretmekten ziyade teknik uzmanların hazırladıkları projeleri hayata geçirmek olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

“Milletvekili proje uzmanı değildir. Proje hazırlamak teknik donanım ister. Uzmanlık ister. Proje o şehrin coğrafi yapısı, kültürel yapısı, nüfusu vs. her türlü fizibilitesi yapılarak hazırlanır. Milletvekili de o ekibin hazırladığı projeyi kent kazandırmak için uğraşır. Mali kaynakları bulur. Proje üretmek sorun değil, hayata geçirmek önemli. ben bu yola çıkarken ekibimi de hazırladım. Ben bu memleketin insanıyım, burada doğdum, burada büyüdüm, burada yaşıyorum, burada çalışıyorum ve burada siyasete başladım ve devam ediyorum. Elbette ki memleketimin nelere ihtiyacı var eksikleri neler, şehrim nasıl gelişir bunları çok iyi biliyorum. Milletvekili şehrine istihdama yönelik yatırımlar alır, sanayisini, tarımını kalkındırmak için, eğitimi oranını yükseltmek için çalışır. Teknik ekibimizle bu ihtiyaçlar noktasında projelerimiz hazır, bana da milletvekilliği nasip olursa kaynakları bulmak ve şehrime yatırımlar almak kalıyor.”

Ekip ruhuyla çalışmanın önemine de değinen İsmail Güzel: “İş hayatında ekip ruhuyla çalışmak ne kadar önemli ise siyasette de bu çok önemlidir. Hedefim, milletvekili olursam, sanayicisiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, bürokratıyla, esnafıyla, vatandaşıyla sürekli istişare içerisinde ve birlikte hareket eden bir vekil olmaktır” dedi.

Ayrıca aldığımız duyumlara göre de İsmail Güzel’in ismi güçlü aday adayları arasında geçiyor. Parti tabanında, ilçe ve beldeler bazında da yakından tanınması, il ve ilçe başkanlarının katılacağı ve yaklaşık iki bin delegenin oy kullanacağı 19 Mart 2011 tarihinde yapılacak temayül yoklamasında da üst sıralarda çıkması bekleniyor.

İSMAİL GÜZEL KİMDİR:

1963 yılında Elbistan’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamlayan İsmail Güzel, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirdi ve 1989 yılından bu yana Kahramanmaraş’ta Mali Müşavirlik yapmakta.

8 yıl AK Parti Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcılığı da yapan İsmail Güzel evli 3 çocuk babası.