Göksun Esenköy Bozarmutlu Camii törenle hizmete açıldı.


Açılışa, Türk Parlamenterler Birliği Genel Bakanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, AK Parti Göksun İlçe Başkanı Talhat Koska, Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, Göksun Emniyet Müdürü, Göksun Jandarma Komutanı, Göksun Müftüsü ve vatandaşlar katıldılar.


Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil açılışta yaptığı konuşmada Bozarmutlu Camiinin açılışının camiiler haftasına denk geldiğini belirterek, “Halkımızın camilerin yapımına, onarımına, bakımına verdiği önem son derece anlamlıdır. İslam medeniyeti öncelikle cami medeniyetidir. Bütün tekniğini, sanatını ve hünerini camilerinde gösterir. Bin yıldır insanlarımız önce camilerini yapmışlardır. Şehir, kasaba, köy caminin etrafında kurulur, toplum ona göre şekillenirdi” dedi.


Günümüzde camilerin toplumsal ihtiyaçlara göre yeniden belirlendiğini ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, camilerin bahçelerindeki çocuk oyun alanları, ibadet yerlerinin kadınlara ve erkeklere göre yeniden dizayn edilmesi, çocukların ve yetişkinlerin Kur’an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrenmesine yönelik olarak ayrılan mekânların olduğunu söyledi. Pakdil açıklamasını şöyle sürdürdü:


“Bu ülkede 18 yıl ezanın aslı bir tarafa bırakılarak okundu. 16 Haziran 1950 yılında Rahmetli Menderes döneminde Ezanlar tekrar aslına uygun olarak okunmaya başlandı. Ezanı yasaklayan zihniyet 28 Şubat sürecinde belli bir yaştan önce çocuklarımızın Kur’an Kursu’na gitmesini de yasakladı. Şükürler olsun ki, günümüzde insanlar ibadetlerini hür iradeleri ile serbestçe yapabilmektedirler. İnsanlar çocuklarına dinlerini öğretebilmektedirler. Bu sadece Müslümanlar için değil herkes için serbesttir. Kimse kimseye baskı yapmıyor. Mahalle baskısından bahsedenlere diyorum ki, baskılara karşı ise en büyük garanti Türkiye Cumhuriyeti devletidir.”


Bayramların camilerde bayram namazı kılarak başlandığını, küskünlüklerin, dargınlıkların bayram namazlarından sonra yapılan bayramlaşmalar ile ortadan kaldırıldığını sözlerine ekleyen Nevzat Pakdil, “Kurban Bayramına yaklaştık. Tüm bu güzellikleri insanlarımız yeni yapılan bu camide ilk kez yaşayacaklar. Böyle bir mutluluğa sebebiyet veren, emek veren, para harcayan herkese teşekkürlerimi bir borç bilirim” diyerek açıklamasını tamamladı.