MHP Genel Başkanı Bahçeli, IŞİD'in, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğuna düzenlediği eylemle Türkiye topraklarına alenen saldırdığını ve kirlettiğini söyledi.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün gerçekleştirilen ve iç ve dış meselelerinin ele alındığı "Merkez Yönetim Kurulu ve İl Başkanları" toplantılarının ardından gündemdeki konulara ilişkin yazılı açıklama yaptı.


Toplantılarda cumhurbaşkanı seçim süreci hakkında değerlendirmelerde bulunulduğunu, Türk bayrağına yönelik çirkin ve hain saldırıyla birlikte Irak'taki tehlikeli olayların ayrıntısıyla görüşüldüğünü belirten Bahçeli, Türk milletinin, Diyarbakır'da sahnelenen bayrak husumetinin şokunu atlatamadan bu defa Türkmen kentlerine dönük mütecaviz saldırı ve işgal haberleriyle sarsıldığını söyledi.


Bahçeli, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) isimli şebekenin, Irak Türkmenlerini can evinden vurmak, hayat ve varlık haklarını imha etmek için harekete geçtiğini ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:


"Allah korkusundan ve insan sevgisinden mahrum barbarlar Türkmenlerin ismet-i haremine musallat olmuşlardır. Her gün patlayan bombalarla ve sistematik şiddet eylemleriyle toplu ve kitlesel kıyıma maruz kalan soydaşlarımız vahim bir karanlığın içine sürüklenmiştir. Türkmenler ölüm tuzağına sokulmuş ve vahşet çemberine alınmıştır. Mesele çok ciddi olup kayıtsızlığa, ipe un seren duyarsızlığa hiç kimsenin tahammülü kalmamıştır."


Musul Başkonsolosluğuna düzenlenen baskın


Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğuna düzenlenen baskın ve Türk vatandaşlarının rehin alınmasını da değerlendiren Bahçeli, şunları belirtti:


"IŞİD, Başkonsolosluğumuza düzenlediği eylemiyle de Türkiye topraklarına alenen saldırmış ve kirletmiştir. PKK'nın yüz değiştirmiş hali olan bu kanlı örgütün, Türkiye'nin damarına bastığı, sinir uçlarıyla oynadığı, sabrını sınadığı ortadadır. Bu olan bitenlerin cevapsız bırakılması, teröristlerin elinde bulunan kardeşlerimizin kaderine terk edilmesi düşünülemeyecektir. AKP hükümeti, hiçbir bahaneye sığınmadan, Musul Başkonsolosluğumuzu cebren ve şiddetle ele geçiren IŞİD örgütüne haddini bildirmeli ve Türk vatandaşlarını çok acil kurtarmalıdır. Devlet olmaktan kaynaklanan haklarımız her düzeyde ve her şekilde kullanılmalı, teröristlerin gayri meşru ve gayri ahlaki muameleleri en ağır ölçüde cezalandırılmalıdır."


Bahçeli, tutsak alınan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kılına zarar gelmemesi amacıyla lazım gelen girişim ve tedbirlerin somut olarak hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.


Irak'taki son gelişmeler


Irak'taki son gelişmeleri de değerlendiren Bahçeli, bu ülkenin çok kanlı bir bölünmenin sınırında olduğunu savundu.


Birleşmiş Milletler Teşkilatının aktif ve samimi bir şekilde elini taşın altına koyması ve işgale müdahil olması, hükümetin bu konudaki hassasiyetini ortaya koyması gerektiğine dikkati çeken Bahçeli, "Hükümet, IŞİD komplosunu önleyemezse, bildik teslimiyetçiliğini bu konuda da tekrarlarsa felaket kapımızdadır" ifadesini kullandı.


Hükümetin hemen askeri müdahale seçeneği öncelikli olmak üzere, tüm tedbirleri hızla, sırasıyla ve etap etap planlaması, arkasından da çekinmeden, korkmadan icra etmesi gerektiği görüşünü savunan Bahçeli, Türkmenler'in IŞİD oldu bittisine kurban verilmemesini, özellikle vatandaşların pazarlık konusu yapılmamasını istedi.


MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başbakan ve hükümetinin önünde tarihi bir sorumluluk ve görev durduğunu belirterek, "Başbakan Erdoğan sonuçsuz toplantılarla oyalanacağına, Ankara'dan Türkmeneli'ne Türk devletinin umudunu götürmeli, canileri imha edecek kudreti hemen şimdi harekete geçirmelidir" görüşünü savundu.


Türkiye'nin etrafındaki terör kuşağının büyümesi ve yasa dışı silahlı örgütlerin zemin ve zaman kazanması durumunda, Türkiye'nin ülkesi ve milletiyle ateşe atılacağını ileri süren Bahçeli, "Başbakan Erdoğan, yakın dost ve kardeşi Irak eski Cumhurbaşkan Yardımcısı Tarık el Haşimi gibi, Musul'un düşmesini IŞİD zaferi olarak görmüyorsa taşıdığı milli, ahlaki ve siyasi sorumluluğun icabını eksiksiz yerine getirmelidir" ifadesini kullandı.


(AA)