CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in iddialarıyla ilgili soru sormak isteyen gazeteciye, “Kim? O kim? Ben öyle birisini tanımıyorum. Var mı öyle birisi” karşılığını verdi.

Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak mitinglerinin ardından dün geceyi Büyük Isparta Oteli'nde geçiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, sivil toplum örgütleriyle biraraya geldi. Basına kapalı yapılan toplantı öncesinde Kılıçdaroğlu, bu sabah gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in iddialarıyla ilgili soru sormak isteyen gazeteciye, “Kim? O kim? Ben öyle birisini tanımıyorum. Var mı öyle birisi” dedi.

Heronlarla ilgili muhatabın hükümet olduğu yönündeki açıklamalarına karşın, ne hükümet ne de Genelkurmay cephesinden herhangi bir açıklamanın yapılmamasını soran gazetecilere ise Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Ben de bekliyorum açıklamayı. Hükümetten açıklama bekliyoruz. Genelkurmay Başkanlığı hükümete bağlıdır, bizim muhatabımız hükümettir. Bir siyasi kişiliğiz, biz asker değiliz. İktidar kanadı, bunun cevabını vermek zorundadır. Niye suskunluğunu koruyor? Heronlarla ilgili çok ciddi iddia var ve iddia günlerdir tartışılıyor. Biz de hükümetten yanıt bekliyoruz. Hükümet diyor ki, ‘Genelkurmaydan yanıt bekliyoruz’. Ne demek Genelkurmay, başka bir ülkenin genelkurmayı mı var bizim ülkemizde? İktidarsan adam gibi iktidarlığını yaparsın, hesapsa hesabını da sorarsın.”

CHP’nin Isparta teşkilatında bir dönem Merkez İlçe Başkanlığı görevinde bulunan 70 yaşındaki Şerafettin Yavuz, “Yiğit adam alnından öpülür” diyerek Kılıçdaroğlu'nu alnından öptü. (Hürriyet)