Kılıçdaroğlu, "Tüzmen çıksın konuşsun" dedi, ikili bugün biraraya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TOBB Genel Kurulu'na katılıyor. Genel kurula eski bakanlardan Kürşad Tüzmen de katıldı.

Dün Mersin mitinginde Başbakan Erdoğan’a yüklenen CHP Lideri Kılıçdaroğlu “Yürekli adamsan yolsuzluğa bulaşan bakanlarını tek tek millete anlat. Kürşad Tüzmen, Hilmi Güler, Kemal Unakıtan, çıkın konuşun” demişti. ''Tüzmen çıksın konuşsun'' diyen Kılıçdaroğlu bugün TOBB Genel Kurulu'nda Kürşad Tüzmen'le karşılaştı. İkili birbirine sarılıp öpüştü.

Tüzmen gazetecilere CHP lideri ile ayaküstü ne konuştuğunu da anlattı. Tüzmen, Kılıçdaroğlu'na ''Kemal Bey ben müsteşarken sen genel müdürdün. Bir lafın varsa bana söyle. Tanıdığım kadarıyla sen dürüst adamsın. Sen beni nasıl bilirsin?'' diye sorduğunu, CHP liderinin ise ''Seni de dürüst bilirim'' yanıtını verdiğini aktardı. Kılıçdaroğlu'na cevaben ''Bu cevaptan sonra konuşacak bir şeyimiz kalmadı'' dediğini belirten Tüzmen, CHP liderinin de ''Lafım sana değil'' ifadesini kullandığını vurguladı.

Tüzmen, Güler, Unakıtan konuşsun

Mersin mitinginde Başbakan Erdoğan’a yüklenen CHP Lideri Kılıçdaroğlu “Yürekli adamsan yolsuzluğa bulaşan bakanlarını tek tek millete anlat. Kürşad Tüzmen, Hilmi Güler, Kemal Unakıtan, çıkın konuşun” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin mitinginde, Başbakan Tayyip Erdoğan’a “Kameraya kim meraklı, kasete kim meraklı biliyoruz. Mesaisinin büyük bir kısmını ona ayırıyor” sözleriyle yüklendi. Kılıçdaroğlu, eski bakanlar Kürşad Tüzmen, Hilmi Güler ve Kemal Unakıtan’a “Konuşun” çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu, partisinin Mersin mitinginde konuşmasına, “Mersin her zaman önemli değişimlere imza atmıştır. 28 yıl sonra Mersin İdmanyurdu şampiyon oldu. Şimdi sıra Mersin’de CHP’nin şampiyonluğunda” sözleriyle başladı. Üstünde “68 ruhuyla halkın iktidarını kuracağız” yazılı “Deniz Gezmiş ile kendisinin ‘Che’ bereli portreden posterinin asılı olduğu alanda konuşan Kılıçdaroğlu, “Recep Bey’in ezberini bozdum, şifresini çözdüm şimdi itiraflar dönemine başladı. ‘Ben bazı bakanları listeye almadım. Çünkü onlar yolsuzluk yaptı’ diyor; işte itiraf dönemi. Allah büyüktür itiraf ettirtir” dedi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

Tek tek bakanları anlat

“Yürekli adamsan, ‘Kul hakkı yemedim’ diyorsan, o yolsuzluğa bulaşan bakanlarını tek tek millete anlat. Yüreğin yeterse anlat. Anlatabilir mi? Söyleyebilir mi? Ya onlar çıkıp, ‘Ben sana şunları söyledim sen de bana şunları, hani birlikte bölüşmüştük’ derlerse. O zaman ne olacak, Türkiye sarsılacak o zaman. Adı yolsuzluğa bulaşan bakanlara sözüm var. Sessiz kalırsanız, millet sizi yolsuzluğa mahkum edecektir. Kürşad Tüzmen, Hilmi Güler, Kemal Unakıtan, çıkın konuşun; ‘Yolsuzluk yaptınız mı, yapmadınız mı?’ Ben söylemiyorum söyleyen Recep Tayyip Erdoğan, o söylüyor ‘Bunlar yolsuzluk yaptı’ diye. (Mynet)