Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş milletvekili aday adayı sanayici-işadamı Mahmut Arıkan, siyasete gireli çok kısa bir zaman olmasına rağmen iyi bir ekip çalışması ile temayül yoklamasında ikinci çıkarak büyük bir başarı elde etti.

Yıllardır yürüttüğü Ticaret Borsası Başkanlığı görevi ile DOĞAKA Kalkınma Kurulu Başkanlığı’ndan 9 Mart tarihinde istifa eden ve AK Parti’ye 11 Mart Cuma günü milletvekili aday adaylığı dilekçesini veren Mahmut Arıkan, bir haftalık kısa zaman diliminde belde ve ilçeleri gezerek parti delegelerini ziyaret etti. Gittiği yerlerde büyük ilgi gören Mahmut Arıkan, 20 Mart Pazar günü yapılan temayül oylamasında da delegelerin teveccühü ile ikinci sıraya yerleşti.

Kendisine gösterilen yakın ilgi, alaka ve destek için parti camiasına en içten ve samimi duygularıyla teşekkür eden Mahmut Arıkan, siyasi gündemle ilgili olarak Gazeteci Mustafa Şirin’in sorularını cevaplandırırken şunları kaydetti:

“Önemli olan; insanın hayatta ne iş yaparsa yapsın para kazanılır, sanayici olur, iş adamı olur, akademisyen olur, bir bilim adamı olur, önemli olan siyasetçi olur politikacı olur ama tatmin olması, o işten zevk alması ve isteyerek yapmasıdır.

Ben insan ömründe yaptığım tüm işlerde gerçekten isteyerek zevkle aşkla bu işleri hep yaptım, sanayici oldum, üretim yaptım, istihdam sağladım, ihracat yaptım, yatırımlarla ülke ekonomisine katma değer sağladım.”

ÜLKEMİZ VARSA BİZ VARIZ..

“Sadece para kazanmak değil; bir sivil toplum örgütünün lideri oldum, birkaç sivil toplum örgütünde görev aldım, tabi üyelerimizin, ülkenin meselelerine burada sahip çıktık, işimizden fedakârlıkta bulunduk zamanımızdan fedakârlıkta bulunduk ama hepsini ülkemiz için yaptık, vatanımız için yaptık. Kazandığımız paralar da servetler de varlıklar da ülkemiz varsa biz varız. Ülkemiz ayaktaysa güçlüyse bu varlıkların bu servetlerin bir kıymeti vardır. Onun için ülkemizin menfaatlerini, kendi menfaatlerimizin her zaman üstünde tutmamız lazım.”

SİYASETTE DE GÜZEL HİZMETLER YAPABİLİRSEK MUTLU OLACAĞIZ…

“Siyasete de ben isteyerek girdim. Tabi kader insanı siyasete çekti, siyasette de önemli olan güzel hizmetler yaptığımız zaman, ülkemize memleketimize faydalı hizmetlerimiz olduğu zaman biz onlardan tabi mutlu olacağız. Burada tabi ki Cenab-ı Allah’ın rızası çok önemli, ben hem siyaseti bir imtihan hem de ibadet olarak görüyorum. Güzel hizmetlerimiz olduğu zaman ülkemize güzel katkılarımız olduğu zaman bununla da biz tatmin olacağız. Yaptığımızla gurur duyacağız. Bunlarla iftihar edeceğiz, çünkü burada bu gururumuz iftiharımız rabbimin rızasını kazandığımız için biz burada mutlu olacağız. İnşallah siyasette bir ibadet, burada da ülkeme memleketime, tüm Türkiye ye inşallah büyük hizmetlerimiz olur diye düşünüyoruz.”

HALKIMIZ REFAH, ZENGİNLİK VE İSTİKRAR İSTİYOR…

“Şu an halkımız ne istiyor; halkımız zenginlik istiyor. Refah istiyor. İstikrar istiyor gelecek istiyor, gelecek sadece kendileri için değil gençlerimize, çocuklarımıza iyi bir gelecek istiyor.

Her zaman istikrardan yana olmalarını oy kullanırken o sandığa oylarını atarken, gerçekten istikrarı bir daha gözden geçirmelerini Türkiye’nin bir daha istikrarsızlaştırmaya o eski karanlık günlerine dönmemesi için istikrardan yana oy kullanmalarını tüm seçmenlerimize, tüm Türkiye ye söylemek istiyorum.”

İSTİKRAR KOLAY YAKALANMIYOR…

“Çünkü istikrar kolay yakalanmıyor. İstikrar bozulduğu zaman Türkiye’nin tekrar istikrara kavuşması, tekrar yeni bir siyasi dengelerin kurulması bunlar kolay şeyler değil. İnsanların farklı görüşleri farklı fikirleri farklı dünya görüşleri olabilir, zaten bunlarda birer zenginliktir. Her insan benim gibi düşünse, her insan bir başkası gibi düşünse ülke de kalkınmaz gelişmede olmaz.

Bu farklılıkları da bir zenginlik olarak görüyoruz ancak oy kullanırken istikrardan yana oy kullanmalarını özellikle belirtmek istiyorum. İstikrar olduğu zaman çözemeyeceği bir sorun yoktur.

Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri, Türkiye’nin demokrasideki standartlarını da yükseltmemiz lazım; çoğulcu demokrasi dediğimiz herkesin yönetime katılması gerekir. Türkiye’nin artık vesayet rejiminden kurtulması gerekir. Çünkü Dünyaya baktığımız zaman dünyanın zenginleşmiş ve kalkınmış ülkelerinin hepsinde ileri ve gelişmiş güçlü demokrasileri görüyoruz. Tabi bu güçlü demokrasilerden sonra da ülkede hukuk sisteminin oturduğunu ve hukuk devleti olduklarını görüyoruz.”

CUMHURİYETİMİZİN 100. YAŞINDA LİDER ÜLKE TÜRKİYE, DÜNYA KENTİ KAHRAMANMARAŞ

“Türkiye’mizde de inşallah bu seçimden sonra İyi bir anayasaya ihtiyacı vardır. Türkiye’yi 2023’e taşıyacak, Türkiye’yi küresel aktör yapacak, Türkiye’yi bölgesine ve Dünyaya yön veren istikrarlı bir Türkiye için iyi ve yeni bir anayasanın muhakkak yapılması gerek. Meclisin de en büyük görevi bu olması lazım. Türkiye’ de de demokrasinin standartlarını yükselterek güçlü ve kaliteli bir demokrasiye muhakkak kavuşması lazım.

Demokrasinin sınırları içerisinde tüm anayasal kurumlarında bunların da sınırlarının Türkiye’de yeni bir anayasa yapıldıktan sonra onlarında belirlenmezi lazım. Sloganımız; Cumhuriyetimizin 100. yaşında lider ülke Türkiye, Dünya kenti Kahramanmaraş’tır.”

GELECEK TÜRKİYE ÇOK FARKLI OLACAK…

“Hiç kimsenin demokrasinin içerisinde ki sınırların dışına taşmaması lazım. Herkes kendi sınırları içerisinde Türkiye’yi yönetmesi lazım. Bu kurumların ahenk ve uyum içerisinde çalışması lazım, ancak güçlü Türkiye bu şekilde olabilir. Tabi biz ecdadımız Türkiye Cumhuriyeti’nin Osmanlı imparatorluğunun devamı tarihler boyunca biz küresel aktör olmuşuz. Tarihte dünyaya ve bölgemize her zaman yön vermiş bir ülkeyiz. Türkiye’de de bu potansiyel bu güç var, bu gücü de bizim kullanmamız lazım. Eğer biz bu gücü kullanırsak hem ekonomik, hem siyasi, askeri birçok alanda Türkiye çok farklı yerlerde olur. Çünkü insanımız gerçekten çok saygı değerdir, Türk insanının yapamayacağı VE üstünden gelemeyeceği hiçbir şey yoktur, yeter ki birlik beraberlik ve istikrar içerisinde Türkiye’yi yönetelim idare edelim.

Ben gelecekten çok ümitliyim, gelecek Türkiye çok farklı olacak. Hem teknoloji hem bilgi anlamında üniversiteleri ile sanayisi ile iş adamı ile akademisyeni ile ticaret erbabı, ihracatçısı ile çok farklı bir Türkiye olacaktır. Aydınlık yarınlar bizim; hiç kimse de karamsar olmasın, gelecek çok aydınlıktır. Bu vesile tüm halkımıza sağlık, mutluluk ve başarı dilerken, 12 Haziran seçimlerinin de hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” (www.kanal46.com)