Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş, Sivas, Çorum olayları, 1 Mayıs katliamı, 28 Şubat ve Danıştay'ın arkasında İttihat ve Terakki zihniyeti bulunduğunu söyledi. Erdoğan, "Bu hadiselerde zaman ve mekân farklıdır. Senaryo aynıdır. Senaryo hiç değişmemiştir, aktörler değişmiş, aktörlerin zihniyeti hiç değişmemiştir." dedi.


AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, 2 yıl öncesine kadar yargı kararlarında 'Şeriatın kestiği parmak acımaz' diyen Kılıçdaroğlu'nun, her yargı kararına, her yargıca karşı çıktığını söyledi. 12 Eylül 2010 tarihinde milletin yargıya, idareye el koyduğunu söyleyen Erdoğan, "Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu hazmedemiyorlar. Hani Atatürkçüydünüz. Niye sahip çıkmıyorsunuz. Gece başka, gündüz başka, bunlar sirk cambazı, sirk. 12 Eylül 2010'da biz bir tarafta, CHP, MHP bir tarafta. Bunlar da hayır için koşturdular. 12 Eylül 2010'da 150 yıllık zihniyet, tarihi nitelikte kırılma yaşamıştır. Yargı, birilerinin idaresinden çıkmış, milletin yargısı olma yolunda çok önemli aşamaya geçmiştir. Bize, toprağın altındaki cesetleri çıkarmayın diyorlar. Tarihe takılıp kalan, 1940'lı yıllardan kurtulamayan, bugüne gelemeyen CHP yönetimidir." diye konuştu.


"DANIŞTAY'IN ARKASINDAN İTTİHAT TERAKKİ ZİHNİYETİ ÇIKTI"


İstiklal Mahkemeleri'nin vicdansız hakimlerini eleştiremeyenlerin, bugün bağımlı yargıdan bahsedemeyeceklerini, Yassıada'nın mahkemelerine bakmayanların, İzmir suikasti, Menemen davasının peşini gütmeyenlerin, Danıştay davasını, Ergenekon davasını anlayamayacaklarını kaydeden Erdoğan, "Bu ülkenin dindar insanlarına saldırdılar. İrtica var irtica, bu işi yaptı dediler. Arkadan ne çıktı. İttihat Terakki'nin devamı olan zihniyet çıktı. Kendi gazetelerini gidip bombalayanları, kalktılar bize fatura etmeye çalıştılar. Arkasından yine o zihniyet çıktı." değerlendirmesini yaptı.


"YARGI, SİZİN MİLİTANLARINIZDAN TEMİZLENİYOR"


27 Mayıs, 28 Şubat'ı unutanların, bu ülkede parti kapatmanın ne anlama geldiğini bilemeyeceklerini söyleyen Erdoğan, yargının, hükümetin emrine girmediğini ifade ederek, şöyle konuştu: "Yargı, sizin militanlarınızdan, militan tavrınızdan, militan zihniyetinizden arınıyor, temizleniyor. 1994 yılında arkadaşınız Mehmet Moğultay'ın 'kendi yandaşlarımızı değil de MHP'lileri mi yerleştirecektim' sözünü hatırlamıyorsan, yanıbaşındaki grup başkanvekilinin, YARSAV militanlarını yargıya yerleştirmek için nasıl gayret sarf ettiğini hatırlayın."


"ENCÜME-İ DANİŞ'E BAKIN NELER DÖNÜYOR"


Yargının, 10 yıllardır dokunulmaz olanlara dokunduğu için anamuhalefet partisinin rahatsız olduğunu söyleyen Erdoğan, "12 Eylül 2010'da militan yargı sona erdi. Danıştay saldırısının faturası hükümete kesildi. Ne oldu, dava Ergenekon davasıyla birleştirildi. Ardından ortaya birçok kirli ilişki döküldü. Yakın tarihine bakarsanız, bu olayların ne anlama geldiğini, neyin amaçlandığını görürsünüz. Mustafa Kemal'in kurdurduğu Serbest Cumhuriyet Fırkası'nın nasıl kapatıldığını, Encümen-i Daniş'e bakın neler dönüyor neler. Kahramanmaraş, Çorum olaylarından, 1 Mayıs hadisesinin Sivas olaylarından, 28 Şubat'ın Danıştay hadisesinden farkı, sadece zaman ve mekan farkıdır. Senaryo aynıdır. Senaryo hiç değişmemiştir, aktörler değişmiş, aktörlerin zihniyeti hiç değişmemiştir. Türkiye'yi kısır döngüden çıkarmanın gayreti içindeyiz." şeklinde konuştu.


DİNDAR GENÇLİK YETİŞTİRME


Konuşmasından, Kılıçdaroğlu'nun, 'Türkiye'yi dindarlar, dinsizler diye ayırıyor' sonucu çıkardığını dile getiren Erdoğan, "Benim ifademde dindarlar dinsizler diye ayrım yok, dindar bir gençlik yetiştirme var. Bunun arkasındayım. Bunu yine söylüyorum." ifadeleri salondan uzun süre alkış aldı. Erdoğan, ardından şu açıklamayı yaptı: "Sayın Kılıçdaroğlu muhafazakar demokrat bir partiden ateist bir nesil yetiştirmeyi mi bekliyorsun. Senin böyle bir amacın olabilir ama bizim yok. Tarihten gelen değerlerine sahip çıkan bir nesil yetiştireceğiz. Bunun için çalışıyoruz."