Kahramanmaraş siyasetinin eskimeyen tanınmış isimlerinden ve 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde memleketi Pazarcık'ta AK Parti'den Belediye Başkan aday adayı olan Mete Eskigün bu hafta sonu yapılacak olan temayül yoklaması öncesinde AK Parti aday adayları için oy kullanacak AK Partili üyelere bir mektup gönderdi.

30 yılı aşkın bir süredir Kahramanmaraş siyaset sahnesinde yer alan Mete Eskigün, mektubundan aynen şunları kaydetti:

" Değerli Hemşehrim;

30 yıldır K.Maraş’ta siyaset yapıyorum. Bu nedenle beni çok iyi tanıdığınızdan eminim.

Otuz yıldır siyasi hayatım boyunca K. Maraş’ın her yerine ve özellikle Pazarcık İlçesine çok büyük hizmetlerde bulundum. Çok yara sardım, çok yüz güldürdüm. Unutulmaz hizmetlere imza attım.

K.Maraş’ta 5 yıl ANAP İl Başkanlığı yaptım, üç dönem milletvekili adayı, iki dönem de Belediye Başkan adayı oldum. Kısmetimde yokmuş ki hiçbirini de kazanamadım.
Ankara’da da Banka Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Gübre Sanayi Yönetim Kurulu Üyeliği, Çevre Bakanlığı Genel Müdür Yardımcılığı ve PTT de Danışma Kurulu Üyeliği gibi üst düzey görevlerde bulundum.

Benim hakkımda çok şey söylendi, çok şey yazıldı çizildi. Şuna adınız gibi inanın ki, hayatım boyunca dürüstlükten şaşmadım. Allah’ıma şükürler olsun ki boğazımdan haram lokma geçmedi.

Siyasette varlık edinmedim, varlığımı kaybettim. K. Maraş’ta petrol istasyonum, mobilya mağazalarım, üç tane evim ve bir de bağım vardı. Şimdi bunların hiçbiri yok. K.Maraş’a geldiğimde misafirlikte kalıyorum. Eşimin ve kendi emekli maaşımla yaşamımı sürdürüyorum.

Pazarcık’ta hakkımda söylenen tek söz nedir biliyor musunuz? ‘Mete Bey iyi olur da parası yok, seçim masrafını nerden alacak? ‘

Değerli Hemşehrim; 30 yıl siyaset yapan ve güzel görevlerde bulunan bir kişi için parası yok deniliyorsa bu benim için en büyük şereftir.

Şunu da belirteyim ki ben ilk defa seçime girmiyorum. Her seçimin bir bedeli ve bütçesi olacaktır. Evet benim param yoktur ama,parası olan dostlarımla ve arkadaşlarımla, bir seçim bütçesi oluşturduk bile. Görev bana verildiğinde, hiçbir şeyden kısmadan şanla şerefle bir seçim kampanyası geçireceğimizden herkes emin olsun.

22 Temmuz 2007 de yapılan milletvekili seçimlerinde AK Parti’den aday adayı oldum. Listeye yazılmadım. O günden beri AK Parti’de siyasete devam ediyorum.

29 Mart 2009 da yapılacak mahalli seçim için Pazarcık halkının isteği üzerine, Pazarcık Belediye Başkanlığı’na aday adayı oldum. Benimle birlikte üç arkadaş daha aday oldu. Yani şu anda 4 adayız.

1-) Mete ESKİGÜN
2-) İbrahim YILMAZCAN
3-) Mehmet BOZAĞAOĞLU
4-) Hacı HASKAN

Siz AK Parti’nin yetkili organlarında görev yapan arkadaşlar olarak, 4 Ocak 2009 Pazar günü K.Maraş’ta 4 aday adayı için oy kullanacaksınız.

Oy kullanırken bir adayı da tercih edebiliyorsunuz, üç adayı da tercih edebiliyorsunuz.

Oyunuzu kime kullanırsanız kullanın ama mutlaka hiç kimsenin tesirinde kalmadan, vicdanınızın sesini dinleyerek…

AK Parti Pazarcık’ta bu seçimi hangi adayla daha rahat kazanır? Pazarcığa hangi aday daha faydalı olur, hangi aday daha güzel hizmet eder?

Bunları göz önünde bulundurarak sadece Pazarcık ve AK Parti için oy kullanmanızı rica ediyor; selam, sevgi ve saygılar sunuyorum.


Mete ESKİGÜN
AK Parti Pazarcık Belediye Başkan Aday Adayı

İletişim :
0533 608 83 03" (www.kanal46.com)