MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun bir YPG'linin taziyesine gitmesine ilişkin, “Siyasi ahlak gereği bu taziyeye giden milletvekilini disipline neden sevk etmiyorsunuz?” dedi.


Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmayı eleştiren Oktay Vural, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Türk” ismini anayasadan çıkartmak istediğini iddia ederek, “Bu milletin adı ile problemi yok.
Siz bu yetkiyi nereden aldınız.
Türk milletinin adını silmeyi size kim hak görüyor, kim böyle bir görev verdi size.
Bunları yapmak isteyenler tarihin çöplüğünde yerini almıştır.
Milletin adı ile uğraşmaktan vazgeçin” dedi.
Yeni bir anayasanın yeni bir millet ve yeni bir devlet demek olmadığını kaydeden Vural, “Bu milletin adını anayasadan çıkartmak isteyenlere, milli mücadele ile kurduğumuz devletimizi ayrıştırmak isteyenlere, AKP gömleği giydirmek isteyenlere milletin ‘evet’ demesi mümkün değildir.
Devleti tanımlayacakmış, neresini yeniden tanımlayacaksın? Eyalet ve federasyona yönelik olarak ne yapacaksınız? Başkanlık sistemi adı altında birleşik tayyibistan mı yapacaksınız burayı?” diye konuştu.
Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin AK Parti’ye yönelik eleştirilerde bulunan ve taziye ziyaretine ilişkin AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun neden disipline sevk edilmediğini soran Vural, “Laf çok icraat yok.
Akıllarını, vicdanlarını terör örgütüne teslim edenlerin dokunulmazlıklarını kaldıracak mısınız, kaldırmayacak mısınız? Kürsülerde gürlüyor ama icraata gelince fıs.
Bu konudaki bizim teklifimize sen ne diyorsun, var mısın, yok musun? Sen kendi partin içinde YPG’lilerin taziyesine katılmayı gururla söyleyen için ne yapacaksın? Galip Ensarioğlu diyor ki, ‘Taziyelere katılmak suç değildir’ diyor.
Bırakın dokunulmazlığı, fezlekeyi, senin vicdanında terör örgütünün taziyesine gitmek yer almıyorsa bu milletvekili için parti içinde ne işlem yapacaksınız? Sen dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyorsan önce parti içinde gereğini yap.
Siyasi ahlak gereği bu taziyeye giden milletvekilini disipline neden sevk etmiyorsunuz?” şeklinde konuştu.

  DERYA YETİM
(İHA)