TBMM’nin tatile girmesiyle birlikte Kahramanmaraş’a gelerek halkın sorunlarını dinleyen ve ziyaretlerini sürdüren AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri KASİAD’ı  ziyaret ederek iş dünyası hakkında bilgiler aldı.  


AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Mehmet Sağlam, Nevzat Pakdil, Mahir Ünal, Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Sevde Bayazıt Kaçar, Sıtkı Güvenç, Ak Parti Kahramanmaraş İş Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Merkez İlçe Başkanı Necati Okay Kahramanmaraş Sanayici İş Adamları Derneği (KASİAD)’ı ziyaret etti. Ziyarette iş dünyasına ve Kahramanmaraş’ın ekonomisi hakkında değerlendirmeler de bulunan Milletvekilleri KASİAD hakkında, KASİAD Başkanı Ahmet Kamil Şirikçi’den bilgiler aldı.  


Ziyarette Kahramanmaraş’ın yatırım alanlarına değinen KasiAd Başkanı Ahmet Kamil Şirikçi şunları kaydetti; “Kahramanmaraş’ın 5’inci teşvik bölgesinde yer alması bizleri çok mutlu etti. Biz inanıyoruz ki yeni Organize Sanayi Bölgelerinin olması ile yatırımların artacağına inanıyorum.  Biz para üreten be toprak zengini bir ülke değiliz.  Biz en önemli ve tek özelliğimiz müteşebbisçi olmamız. İstikrarla yönetilirsek özellikle son on yıl içerisinde olduğu gibi yönetilmeye devam edersek bizlerin müteşebbis yönü daha da artar.  Müteşebbis yönümüzle Anadolu insanları olarak bu bölgenin tamamını üretim merkezi yaparız.  Türkiye’nin de gelecekte ki üretim bölgesi içerisinde bulunduğumuz Gaziantep’i, Kahramanmaraş’ı, Adıyaman’ı ve Osmaniye’yi içerisine alan bu bölge olacaktır.”


ŞEHİRLER BİRBİRLERİ İLE ÇEKİŞEREK BİR BÜYÜME GERÇEKLEŞTİRİLEMEZ


Kahramanmaraş’ın Türkiye’nin büyüyen merkezi olacağını dile getiren Şirikçi; “İlçeler birbirleri ile çekişerek, şehirler birbirleri ile çekişerek bir büyüme gerçekleştirilemez.  Kahramanmaraş her geçen gün daha da büyüyerek Türkiye’nin merkezinde yer alacaktır.  Şehrimiz tarıma dayalı ekonomisi olan bir şehir.  Hatay’a kadar uzanan kılavuzlu bölgesinde bir sulama kanalımız var. Bu ciddi ve büyük bir proje.  Fakat bizim özellikle Kahramanmaraş halkı pazarcık bölgesinde çok dik arazilerimiz var.  Bu arazilerden bir değil üç ürün alma şansımız var.  Fakat sulama problemlerinden dolayı bu arazilerden istediğimiz üretimi alamıyoruz. Bizim en büyük sorunlarımızdan bir tanesi bu.  Çözümü ise; bu ova Kartal kaya barajından sulanıyor.  Kartal Kaya barajının havzası yeterli değil.  Çünkü 3 ana boru ile Gaziantep’e içme suyu gidiyor. Gaziantep’teki baraj faaliyete geçerse daha temiz bir suyu içmiş olacaklar. Böylelikle ortada sorunda kalkacak” şeklinde konuştu.  


Ziyaret Kasiad üyeleri ve Milletvekillerinin hatıra fotoğrafı çektirmesi ile son buldu.  Haber: Hülya Kaynar MANŞET