Anayasa değişikliğine ilişkin taslak paketini destekleyen bir deklarasyon yayınladıkları için Devlet Bahçeli'nin sert bir dille eleştirdiği isimlerden Ökkeş Şendiller'den aynı sertlikte cevap geldi.

Şendiller, Devlet Bahçeli'nin söylediklerinin çok ağır olduğunu belirterek ifadelerini kendisine aynen iade ettiğini söyledi.

12 Eylül darbesinin ardından cezaevinde işkencelere maruz kalan ülkücülerin anayasa paketini desteklemesi üzerine Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Biz, kendine eski ülkücü veya eski MHP'li diyerek, gittikleri yerin bir türlü yenisi olamayıp, itibarını bile hala bu kutlu hareketin eskisi ve müsveddesi olmakla övünenlerin tuzaklarına düşemeyiz.' demişti. Söz konusu deklarasyona imza atanlardan Ökkeş Şendiler, Cihan Haber Ajansı'na bir açıklama yaptı.

Bahçeli'nin böyle bir açıklama yapmasını yadırgadığını belirten Şendiller, 'Müsvedde ifadesini Devlet Bahçeli'ye aynen iade ediyorum. Bizim ülkücülüğümüz iman ve yürek meselesidir. Dolayısıyla ülkücülüğümüzü kimsenin eline bırakmayacak kadar şahsiyetli insanlarız.' dedi.

Devlet Bahçeli'nin deklarasyonu okumadığını ve imzalayan isimlere bakmadığını ileri süren Şendiller, deklarasyonda eski ülkücü eski MHP'li ifadelerinin olmadığını da hatırlattı. Şendiler, 'Sayın Bahçeli kendisini ülkücülerin ve MHP'lilerin tescil makamında görme alışkanlığından bir an önce vazgeçmelidir.' şeklinde konuştu.

Şendiller ayrıca deklarasyon yayınlamalarındaki ana sebebin 12 Eylül darbesine ve diğer darbelere tepkilerini ortaya koymak olduğunu hatırlattı ve sivil anayasa taleplerini dile getirerek sözlerinin arkasında olduğunu vurguladı. (CİHAN)