Saadet Partisi Kahramanmaraş Teşkilatı’nın düzenlediği programda Aşık Ozan Devai ve yerel şairler vefatının 1. Yıldönümünde yazdıkları şiir ve beyitlerle Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı anlattı. 


İl ve İlçe yönetim kurulu üyelerinin yoğun katılımlarının olduğu Saadet Partisi İl Gençlik Kolları’nın düzenlediği programda, Ozan ve Şairler Erbakan için yazdıkları şiir ve beyitleri seslendirdiler.


Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde İstiklal Marşı ve açılış Kur’an-ı Keriminin okunmasıyla başlayan program, İl Gençlik Kolları Başkanı Bünyamin Gökçe ve Merkez İlçe Başkanı Selahattin Solacak’ın kısa konuşmalarının ardından İl Başkanı Mustafa Tüten’ın konuşmasıyla devam etti.


İl Başkanı Tüten, "Erbakan, inanmış samimi bir müslümandır. O sebepledir ki müslümanlığın suç gibi algılandığı bir dönemde siyasete atılmış ve adeta bir kahraman gibi ortaya çıkmıştır. Günümüz Müslümanlarının ondan alacak çok dersi var. Ona göre; Cihad insanın takatinin bittiği noktaya kadar hak yolda mücadele etmektir. “Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı anlamalı, anlamaya çalışmalıyız. Merhum Hocamı rahmetle bir kez daha anarken, bıraktığı emanete sahip çıkacağıma söz veriyorum. Dünya’nın Saadeti’ni imar etmek Milli Görüş’e nasip olacaktır." dedi. İl Başkanı Mustafa Tüten sözlerini Erbakan’a yazdığı “Gülüm Erbakan” başlıklı şiirini okuyarak sonlandırdı.


Program İl Disiplin Kurulu Başkanı İnş. Müh. Cuma Tahiroğlu’nun konuşmasının ardından sırasıyla İl Yönetim Kurulu Üyeleri Abdullah Dinler, Mustafa Narlı, Ahmet Bulut kendi yazdıkları şiirleri seslendirdiler. Akabinde Aşık Ozan Devai sahne alarak eserlerini saz eşliğinde seslendirdi.


Ozan Devai:


İslam’a inancın tamdır, bütündür,


Ne çok cahil varmış seni kırdılar,


Daha da yetmedi böldüler, yordular,


Sen Bizleri yetim bıraktın Hocam.


 


Şöyle yan gelip yatsaydı,


Servetine servet katsaydı,


Mafya olup yer satsaydı,


Hoca suçlu görünmezdi.” dedi.


Programa, bir üniversite öğrencisinin karakalem çalışması yaptığı “Erbakan Portresi”nin açık artırmayla satışı için ara verildi. A3 boyutundaki “Karakalem Erbakan Portresi” açık artırması 50 TL’den başlayıp 500 TL’ye kadar çıktı. İl Başkanı Mustafa Tüten, son noktayı koyarak portreyi 750 TL’ye satın aldı. Açık artırmanın geliri AGD öğrenci yurduna bağışlandı.


Program, il ve ilçe yönetim kurulu üyelerine plaket takdimleriyle sona erdi.


 


Haber & Foto: Dinçaslan