Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan, yeni otogar ve hizmet binası ile geçen yılın sonunda hizmete sunulan Dr. Mustafa Meydanı’ndaki köprülü kavşak ile ilgili olarak Kahramanmaraş Belediyesi’ne eleştirilerde bulundu.

Başkan Özkan, şunları kaydetti: “Kahramanmaraş Belediyemiz en son olarak bir yeni otogar projesi başlatmıştır. Eski otogarı satmış yeni otogar yapmıştır. Dünyanın bütün gelişmiş ülkelerinde kamu binaları 50 yıl yetecek şekilde planlanır ve yapılır. Oysa ki bizim eski otogarımızı 15. yılında sattık. Ve şimdi yeni otogar yapıyoruz. Ben buradan sormak istiyorum; 15 yıl sonra da bu otogarı satacak mısınız? Bunu ben sayın Mustafa Poyraz’dan öğrenmek istiyorum. Çünkü yapmış oldukları yeni otogarın Kahramanmaraş’ın 15 yıllık ihtiyacını bile karşılayabilecek bir büyüklükte olmadığı kamuoyu tarafından bilinmektedir.”

YENİ BELEDİYE SARAYI

“İşte yine belediyenin hizmeti olan yeni belediye binası. Biz hiçbir yatırıma karşı değiliz. Bu şehre yapılan her şeyin destekçisiyiz. Her şeyin arkasında olduk ama şehri bir noktaya da, caddeye de mahkum etmeye de kimsenin hakkı yok. Siz yeni bir bina yapıyorsanız şehri aşmanız lazım. Farklı bir yere yapılabilirdi bu bina. Ama ben yaptım olduğu mantığıyla dostlar alışverişte görsün mantığıyla bunuda yapılan bir uygulama olarak görüyorum.”

KÖPRÜLÜ KAVŞAK SIKINTILARI ÇÖZMEDİ

“Dr. Mustafa Meydanı’na köprülü kavşak yapıldı. Yaklaşık 6 milyon YTL (6 trilyon lira) gibi bir rakama yapıldı ama köprülü kavşak bizim de o zaman ifade ettiğimiz gibi; elzem olan bir yatırım değildi. Erken bir hizmet uygulamasıdır ve köprülü kavşak, ihtiyacı karşılamamaktadır. Üzeri tabelalarla doldu, ışıklarla doldu. Ve bu karışıklıktan dolayı kazalar olmaya başladı. Geçen günlerdeki bir kazada ne yazık ki bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Buradan seslenerek sayın Başkan Poyraz’dan şunu öğrenmek istiyorum: ana artelden çıkıyorsunuz sanayiden. Öğretmenevi’nin önüne nasıl geleceğimi izah etsin. Bir yol, bir kavşak, trafiği rahatlatmak amacı ile yapılır. Mevcut trafik uygulamaları Trabzon Bulvarındaki trafik akışını içinden çıkılamaz bir hale getirmiş, bulvarı rahatlatıyorum diye tali yollar üzerinde yoğunluk oluşturulmuştur. Ve Kahramanmaraş’a fayda sağlamamıştır. Kahramanmaraş’ın 6 trilyonu boş yere harcanmıştır. Bu durumu anlatacak en güzel söz ise; tozları halının altına süpürmektir.”

KATI ATIK MERKEZİ NE ZAMAN HİZMETE GİRECEK?

“Kahramanmaraş Belediye Başkanı’nın seçim beyannamesinde olan bir çöp toplama merkezi; katı atık, çevresel atık, evsel atık, kentsel atık dediğimiz atıkların toplanıp değerlendirilmesi geri dönüşümü ile ilgili bir tesisin yapılması ne aşamadadır? Nereye yapılacaktır. Yeri bellisizdir, projesi bellisizdir. Bir ihale yapılmıştır. Fakat bu ihale başlatılamamıştır. Bunun neden başlatılmadığını da belediye başkanı tarafından kamuoyuna da açıklanması zaruridir. Nüfusu Kahramanmaraş nüfusunun dörtte biri olan bir Yozgat’ta bile bugün, bundan on yıl önce yapılmış tesis bulunmaktadır. Ama Kahramanmaraş hâlâ bu tesise kavuşamamıştır.” (Ajans 46 - www.kanal46.com)