Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, bu ayın sonuna doğru görev süresi dolacak olan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. A. Nafi Baytorun’a salvo (yaylım ateş) atışlarda bulundu. Pakdil’in bu sözlerinin her ne hikmetse 8 yıldır rektör olarak görev yapan Baytorun’un gideceği günlere denk gelmesi ise dikkat ve tepki çekti.

30 Ekim cumartesi günü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Pakdil; “Siz elinizi açtığınız zaman, karşı taraftan sizin elinizi sıkacak bir elinin uzanması lazımdı. Eğer eller açık vaziyette değilse, bu tokalaşmalar mümkün olmuyor” ifadesini kullandı.

İşte Kahramanmaraş kamuoyunda büyük yankı yapması beklenen Pakdil’in ilginç sözleri:

“Geçenlerde KSÜ’de Rektörlük seçim oldu. Bu seçimlerle ilgili olarak, atanacak Rektör arkadaşımızın, Kahramanmaraş’la, Kahramanmaraşlıyla, Kahramanmaraş sanayisiyle, Kahramanmaraş’ın ehli ticaretiyle birlikte Kahramanmaraş’ın yerel yönetimleriyle birlikte iç, içe olarak hep beraber Kahramanmaraş’a yeni projeler yapmak diye bir mecburiyeti vardır.

Belki bu güne kadar eksik olan taraflarımızdan bir tanesi de budur, hemhal olamadık. Projelere birlikte beraber imza atmak ta noksanlıklarımız oldu, eksiklerimiz oldu, ama bunları hepsi bizden taraf kaynaklanmadı.

Siz elinizi açtığınız zaman, karşı taraftan sizin elinizi sıkacak bir elinin uzanması lazımdı. Eğer eller açık vaziyette değilse, bu tokalaşmalar mümkün olmuyor.

O bakımdan şunu ifade ediyoruz ki; inşallah bu süreçte bilim adamlarımız, akademik hayatın içerisinde bulunan insanlarımız Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde, bu memlekete karşı bu il’e karşı bu ilin insanlarına karşı sorumlulukları vardır, borçları vardır, bir görevleri vardır ve bu önümüzdeki dönem içerisinde bu insanlarımızın bu değerlerimizin hocalarımızın da ilimlerini ve irfanlarının katkılarıyla Kahramanmaraş’ı daha da zenginleştireceklerine can-ı gönülden inanıyoruz ve bu hususların hep beraber takipçisi olacağız.

Çünkü bu ilmin bu irfanın bu ile mutlak surette bir katkısının o anlamda olması gerekiyor. İnşallah bu heyecanda daha büyük tabiî ki açılacak olan fakülteler, daha çok sayıdaki öğrenci dış dünya ile daha çok temas hesap edildiği zaman bir sinerji (görevdeşlik) Kahramanmaraş’ta meydana getireceğine ben can-ı gönülden o anlamda inanıyorum.” (www.kanal46.com)