TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, halktan kopuk yapılan törenlerin anlam taşımadığını öne sürdü.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı'nın Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde yapılan İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Nevzat Pakdil, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndaki resepsiyon krizine değindi.

30 Ekim Cumartesi günü saat 11.00'da saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanan toplantıda ilk olarak AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç bir konuşma yaptı. Daha sonra kürsüye gelerek 29 Ekim'in Cumhur'un bayramı olduğunu anlatan Pakdil, halktan kopuk yapılan törenlerin anlam taşımayacağını bildirdi.

Nevzat Pakdil, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı hep beraber kutladık. Cumhurun bayramı, halkın bayramı ama halktan koparsanız, halka uzak durursanız o bayram sizin olmaz. Aranızda istediğiniz kadar şaşalı törenler yapın, istediğiniz kadar bir kısım kutlamalarda bulunun eğer içinde halk yoksa, öznesi halk değilse sizin başarıya ulaşmanız mümkün değildir. Halkla beraber olmanın en pratik yolu ve onun göstergesi de yapılmış olan seçimlerdir ve halkoylamalarıdır. Hep beraber bunları gördük ve yaptık" dedi.

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimlerine değinen Pakdil, hakim ve savcılara seçme, seçilme hakkının çok görülmesinin doğru davranış olmadığını kaydetti. Pakdil, yasa dışı dinlemeler konusunda hiçbir şeyin gizli kalmayacağını belirtti. Pakdil, insanların noksanlarını ortaya dökmekle kendisine mevki elde etmeye çalışan kişilerin de başarıya ulaşmasının söz konusu olamayacağını vurguladı.

(KATILIM HAYLİ DÜŞÜK OLDU

Önceki toplantıların aksine her ne hikmetse katılımın hayli düşük olduğunun gözlendiği ve salonun ancak yarısının doldurulabildiği toplantıya;AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak ve Fatih Arıkan, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, ilçe ve belde belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri ile parti camiasından isimler katıldı. (Doğan Haber Ajansı - (www.kanal46.com)