Kahramanmaraş’ın Ak Partili Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın 14 Mayıs Cuma akşamı Aksu TV’de katıldığı B Planı isimli programda söylediği; “Yaptırdığımız bir ankete göre CHP’lilerin yüzde 40’ı bizi ve icraatlarımızı destekliyor” şeklindeki sözlerine CHP’den tepki geldi.

CHP Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkan Hürriyet Gürsel Taşın, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“17 Mayıs 2010 günü çıkan bir yerel gazete haberinde, Kahramanmaraş Belediye başkanı Sayın Mustafa Poyraz’ın, Aksu TV'deki bir programda "CHP’lilerin % 40 oranında kendisini ve icraatlarını desteklediklerini iddia ettiği" belirtilmektedir. Öncelikle, Sayın Poyraz'ın bu iddiası tamamen gerçek dışı ve düzmecedir. Çünkü 1-Ankette neler sorulmuştur? 2-Ankete katılanların hangi partili oldukları nasıl anlaşılmıştır? 3-Ankete katılan CHP’lilerin üyelik bilgisi Merkez ilçe başkanı olarak benden istenmediğine göre, partili kimlikleri nasıl ve ne şekilde edinilmiştir? Bu sorulara verilebilecek yanıtların doğruluğu önem taşımaktadır. Biz CHP’liler olarak yapılan ve yapılacak olan, aynı zamanda millet yararına inandığımız her türlü olumlu adımın ve projenin her zaman yanındayız. Bu anlamda yapılan tüm icraatları CHP’li üyeler, kendim ve yönetimim adına desteklemeyi Kahramanmaraş'a ve Kahramanmaraşlılara bir borç, bir vazife, bir zorunluluk olarak görürüm.

Kaldı ki; 1 Mayıs’ta işsiz kalan 100’lerce çalışan işçi için hangi olumlu adımların atıldığı, Bilbord ihalesinin Kahramanmaraşlının yararına olup olmadığı, Ağaç gövdelerine sirk reklamları yapıştıranlara göz yumup-yummadığı, Doğru dürüst çöp toplama alanları oluşturup oluşturmadığı, Neden bu kadar çok kaldırım yapıldığı, Deprem kuşağında adından sıkça bahsedilen kentimiz için aldıkları önlemlere, Kültür sitesi civarındaki kavşağa bakıldığında bir tarafından bir tarafı görünürken onu kaldırıp, milyonlarca liraya karşısı görünmeyen bir demir yığınını neden tercih ettiği, Park ve Bahçeler ile ilgili ihalenin sağlıklı yapılıp yapılmadığı gibi sorulara olumlu yanıtlar verilebiliyorsa biz de Sayın Başkan’ı beğeniyoruz demektir. Saygılarımla…” (www.kanal46.com)