Türk siyasetinin tanınmış isimlerinden ve kendi deyimi ile ‘üzerindeki ölü toprağını kaldırabilmek’ için geldiği memleketi Kahramanmaraş’ta irtibat bürosu açan Ökkeş Şendiller tek kişilik muhalefetinin dozunu günden güne artırıyor.

12 Şubat 1920’de kendi kendini düşman işgalinden kurtaran Maraş’a TBMM tarafından 5 Nisan 1925’te Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası verilişinin yıldönümü nedeni ile Belediye tarafından düzenlenen Satranç Turnuvası’nda Başkan Mustafa Poyraz’ın ‘madalya’ ile ‘kahramanlık’ günlerine ve tarihlerini birbirine karıştırmasının Kanal 46 tarafından duyurulması gündeme adeta bomba gibi düştü.

AK Partili Belediye Başkanı Poyraz’ın icraatlarını yakından takip etmekte olan Poyraz’ı ‘Yeşil Düşmanı’ olarak ilan eden Şendiller, vahim tarih hatasına ise büyük tepki gösterdi.

Başkan Poyraz’ın böylesine vahim bir hatayı yapmasını Kanal 46’dan öğrendiğini ve adeta ‘şok’ yaşadığını belirten Ökkeş Şendiller, şu açıklamada bulundu:

“Kendine emanet edilen madalyanın veriliş gününü ve kahramanlık gününü birbirine karıştıran bir belediye başkanının Kahramanmaraş’ın başında bulunması hepimiz için çok büyük bir talihsizlik olsa gerek. Esas düşündürücü olan ise; kendinin düzenlediği etkinlikte hem de adı ‘5 Nisan Madalya günü Satranç Turnuvası’ olan bir etkinlikte daha çok il dışından gelen yarışmacıların ve davetlilerin huzurunda böyle bir yanlışlık yapıyor hem de gelecek nesillere ve millete akıl veriyor. Kahramanmaraş’ın tarihinde apayrı bir önem ve yere sahip böylesine önemli tarih ve günlerle ilgili olarak bir belediye başkanının vahim hatalar yapmasının sadece Kanal 46’da ele alınarak eleştirilmesinin dışında kamuoyundan en küçük bir tepki gelmemesi de gerçekten çok düşündürücüdür.”

“POYRAZ NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?”

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ne yapmaya çalışıyor?
Türkiye’nin hiçbir yerinde olmamasına rağmen 12 Şubat Kurtuluş Bayramını, 5. sınıf dansçı kızlara özelleştirip ‘ruhunu’ alarak ‘modernleştirme’ adı altında dejenere ettikleri yani yozlaştırdıkları yetmiyormuş gibi şimdi de sıra ‘Madalya’ ile ‘Kahramanlık’ günlerimize mi geldi?

Poyraz ne yapmaya çalışıyor? Bu şehri işgal eden Fransızlara yağcılık mı yapmaya çalışıyor? Bir zamanlar; “AB’nin yolu Diyarbakır’dan geçer” diye bir söz vardı. Bu yol şimdi Kahramanmaraş’tan mı geçiyor da bizim haberimiz yok. Böylesine vahim tarih hatası yapmasını Başkan Mustafa Poyraz’a doğrusu hiç ama hiç yakıştıramadım. Bu vahim hata bir dil sürçmesi olarak asla değerlendirilemez. Kendisini vicdanı ile baş başa bırakıyorum.

‘AK PARTİ’Yİ POYRAZ HAKKINDA GÖREVE ÇAĞIRIYORUM”

Başkan Mustafa Poyraz’ın kendisine yöneltilen eleştiriler hakkında şu ana kadar çıkıp ta herhangi bir açıklamada bulunmamasını da sert bir dille eleştiren Ökkeş Şendiller, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Poyraz bizleri kale mi almıyor yoksa da cevap vermemesi ya da verememesi suçluluk psikolojisinden ya da ‘sükût ikrardan gelir’ sözünden mi kaynaklanıyor. Ya da diyecek bir şeyi mi yok ta susuyor. Eğer suçunu kabul edip te susuyorsa bizim o zaman diyeceğimiz şudur ki; milletvekili Avni Doğan hakkında gereğini yapan AK Parti yönetimine bir çağrıda bulunuyoruz: Doğan’daki gibi harekete geçerek gereğini yapınız. Ayrıca Devlet Kurulları’nı da harekete geçmeye davet ediyorum. 8 yıldır Kahramanmaraş Belediyesi’ni yöneten Mustafa Poyraz hakkında gereken incelemeler yapılmalı, daha önce gerçekleştirilen müfettiş raporlarının gereği ise yapılmalıdır. Ya da neden gereğinin yapılmadığı bu millete açıklanmalıdır. Böylece bu vurdumduymazlığa bir an önce son verilmelidir. Mustafa Poyraz’ı kim ya da kimler ne için koruyor? Bunu bilmek elbette bizlerin hakkı olsa gerek diye düşünüyorum.”



www.kanal46.com’un Editör köşesinde yer alan söz konusu vahim tarih hatası ile ilgili olarak yayımlanan yazı ise aynen şöyle:

“POYRAZ’DAN ÇOK VAHİM TARİH HATASI!

Türkiye’nin tanınmış siyasetçilerinden Ökkeş Şendiller’in ‘Yeşil Düşmanı’ olarak ilan ettiği Mustafa Poyraz’ı belediye yeni hizmet binası önünde kestirdiği yeşil ağaçların ahı tuttu!.....

Kahramanmaraş’ta 8 yıldır Belediye Başkanlığı yapmakta olan Mustafa Poyraz, Madalya ile Kahramanlık tarihlerini birbirine karıştırdı!...

Sanki yeni belediye başkanı olmuş gibi hem tarihleri karıştırdı, hem de üstüne üstlük bir de; “Herkes bunları karıştırıyor” dercesine bu konuda akıl vermeye kalkınca komik duruma düştü.

Basından sadece Kanal 46’nın takip ettiği ve Kahramanmaraş gündeminde büyük bir yankı yapması beklenen bu vahim tarih hatası şöyle gerçekleşti:

Önceki yıllarda adeta geçiştirilen 5 Nisan Madalya Günü’nü bu yıl etkinliklerle kutlamak isteyen Kahramanmaraş Belediyesi bir satranç turnuvası düzenledi.

2-4 Nisan 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan turnuvanın açılışı nedeni ile 2 Nisan akşamı saat 18.00’da Batıpark Spor Salonu’nda bir açılış töreni gerçekleştirildi. Törene; Vali Yardımcısı Servet Güngör, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ile ağabeyi Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakçı da katıldı.

Saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen Başkan Mustafa Poyraz, vahim tarihi hatalarla dolu şu konuşmayı yaptı:

“Hepinizin bildiği gibi; özellikle şu an evimizde misafir olan, il dışından gelen Erzurum’dan Eskişehir’e kadar ülkemizin muhtelif yerlerinden gelen kardeşlerimiz için tekrar hatırlatmakta yarar gördüğüm 5 Nisan, ilimize Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından verilmiş olan bir KAHRAMANLIK GÜNÜMÜZDÜR. (Doğrusu Madalya Günü olacak) YANİ; 5 NİSAN 1973’TE (Doğrusu 5 Nisan 1925 olacak) MARAŞ İSMİMİZ BÜYÜK MİLLET MECLİSİMİZ TARAFINDAN KAHRAMAN OLARAK TESCİL EDİLMİŞ VE O TARİHTEN BUGÜNE KADAR MARAŞIMIZIN ADI KAHRAMANMARAŞ OLARAK TA HEPİMİZ TARAFINDAN KULLANILMAKTA.

Dolayısı ile arkadaşlarımız da istemişler ki; Şubat’ta yapmış olduğumuz bu etkinlikleri zaten, biliyorsunuz 12 Şubat 1920 ilimizin düşman işgalinden kurtuluş yıldönümüdür. O hafta çok yoğun program oluyor. Bugünü hem anımsatmak adına, satranç turnuvamızı arkadaşlarımız bu 2-4 Nisan tarihleri arasına almışlar. İyi de yapmışlar.

En azından gelecek olan nesillerimiz ve bu işi devam ettirecek; “5 Nisan nedir?” denildiği zaman YOK KAHRAMANLIK GÜNÜ MÜ YOK MADALYA GÜNÜ MÜ DİYE DÜŞÜNMEZ, EVET 5 NİSAN İLİMİZE KAHRAMANLIK NİŞANESİNİN (Doğrusu Madalya olacak) MECLİSİMİZ TARAFINDAN VERİLDİĞİ GÜNDÜR.

Bugünün anısına hakikaten bir zekâ oyunu olan satranç oyunu ki; tabi burası bir er meydanı. Biraz sonra çocuklarımız çıkacaklar, iki gün boyunca da 360 yavrumuz yarış edecekler. Ben hepsini şimdiden tebrik ediyorum. Uğraş verecekler, dikkat edecekler. Tabi burada birinci, ikinci, üçüncü, beşinci, altıncı olanlar da olacak. Hepsi de ayrı bir duygu. Ben şu an muhtelif yerlerden gelerek evimizde misafir olanları, çocuklarımızı, onların anne babalarını tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum, hepinizi sevgi ile kucaklıyorum.”

İŞTE DOĞRU GÜN VE TARİHLER:

Milli Mücadele kahramanı Kahramanmaraş’a kurtuluş savaşında göstermiş olduğu yararlılıklardan dolayı TBMM tarafından 5 Nisan 1925 yılında Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası verildi. 7 Şubat 1973’te ise yine TBMM kararı ile Maraş 'Kahramanlık' unvanı ile şereflendi.

ŞİMDİ BAŞKAN POYRAZ’A DİYORUZ Kİ;

SAYIN BAŞKAN BU KENTTE 8 YILDIR BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPIYORSUNUZ. BU KADAR SÜRE İÇERİSİNDE MADALYA İLE KAHRAMANLIK GÜNLERİNİ HALEN ÖĞRENEMEDİNİZ Mİ?

HADİ KESTİRDİĞİNİZ AĞAÇLARIN AHININ TUTMASI ÜZERİNE DİLİNİZ SÜRÇTÜ BİR HATA YAPTINIZ DİYELİM. HEM TARİHLERİ VE GÜNLERİ KARIŞTIRMAK HEM DE BU KONUDA AKIL VERMEYE KALKMAK NEYİNİZE?

BUGÜNE KADAR BU TÜR METİNLERİNİZİ BASIN MÜŞAVİRİ RAHMETLİ GAZETECİ OSMAN SAYIN İLE ESKİ YARDIMCINIZ MAHMUT NEDİM TEPEBAŞI HAZIRLARDI. ŞU ANDA HER İKİSİ DE YOK. BASIN MÜŞAVİRİNİZ DE BULUNMUYOR AMA AYNI ZAMANDA KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞI DA YAPAN VE O ANDA ORADA BULUNAN DEĞERLİ BİR DANIŞMANINIZ VAR.

BARİ BİLMİYORSUNUZ NEDEN O’NA DANIŞMADINIZ? SÜS OLSUN DİYE Mİ GÖREV YAPIYOR?

HİÇBİRŞEY BİLMİYORSAN; İNTERNETTE GOOGLE'A GİREREK BU TARİHLERİ ÖĞRENMEKTE Mİ AKLINIZA GELMEDİ?

AVNİ DOĞAN’IN ARDINDAN HATA YAPMAMAK İÇİN İL DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISINDA YAZILI METİNDEN OKUYAN FATİH ARIKAN’DAN ÖRNEK ALARAK NEDEN YAZILI BİR METİN HAZIRLAMADINIZ DA İRTİCALEN KONUŞMAYI TERCİH ETTİNİZ?

AMACINIZ; MODERNLEŞME ADINA ‘RUHUNU’ ALDIĞINIZ 12 ŞUBAT KURTULUŞ BAYRAMI GİBİ 5 NİSAN MADALYA VE 7 ŞUBAT KAHRAMANLIK GÜNLERİNİ DE Mİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSUNUZ?

BİZ KAHRAMANMARAŞLILAR OLARAK; HEM 7 ŞUBAT KAHRAMANLIK GÜNÜNÜ, HEM 12 ŞUBAT KURTULUŞ GÜNÜNÜ HEM DE 5 NİSAN MADALYA GÜNÜNÜ ÇOK İYİ BİLİYORUZ. ŞANLI ECDADIMIZIN CANLARI PAHASINA KANLARI İLE TARİH SAYFASINA KAZIYARAK YAZDIKLARI BU ÖNEMLİ TARİHLERİ SENİN GİBİ KESİNLİKLE DE KARIŞTIRMIYORUZ. YENİ NESİLLERİN DE SENİN AKLINA İHTİYACA YOK. ÇÜNKÜ ONLAR ZEKİ ÇOCUKLAR VE OKULLARINDAKİ DERSLERİ İLE BASIN-YAYIN VE İNTERNETTE BU TARİHLERİ ÇOK İYİ OKUYARAK ÖĞRENİYORLAR. SENİN BU YAPTIĞINI ÇOCUKLAR YAPMAZ.

UMARIZ BUNDAN SONRA BİLMEDİĞİN KONULARDA GELECEK NESİLLERE AKIL VERMEYE KALKIŞMAZSIN….

YOKSA DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞTIĞIN TARİH SENİ ASLA AFFETMEZ!.....


Yeniden görüşmek üzere...

EDİTÖR” (www.kanal46.com)