Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz Aksu TV'de yayınlanan “Yerel Seçim 2009” programına canlı yayın konuğu olarak katıldı. Yaklaşık bir buçuk saat süren programda Başkan, projelerini ve belediye çalışmalarını anlattı.

25 Aralık perşembe günü saat 19.30 da başlayan ve Erol Öner’in hazırlayıp sunduğu “Yerel Seçim 2009” programına katılan belediye Başkanı Mustafa Poyraz merak edilen tüm konulara sırasıyla cevap verdi. Öncelikli olarak Karasu, altyapı, imar çalışmaları, ulaşım projeleri, yeşil alanlar ve sosyal belediyecilik hakkında bilgiler veren Başkan Poyraz, göreve geldiği günden bu güne kadar gerçekleştirilen projeler ile yapmayı planladıkları projeleri izleyicilerle paylaştı.

Başkan Poyraz: “16 Ağustos 2002 Bizim İçin Milattır”

Konuşmasına Cizre’de şehit düşen askerlere Allahtan rahmet dileyerek başlayan Başkan Poyraz,”Göreve geldiğimiz 16 Ağustos 2002 bizim için bir milattır. Biz Belediye idaresini bir ev idaresinden, bir şirket idaresinden farklı olmadığı düşüncesinden hareket ederek şehrimizin ihtiyaçlarını önceliklerini tespit ettik. Yola genelde ve özelde tespit edilen öncelikli ihtiyaçlarla başladık. Bizimde o tarihlerde öncelikli sıkıntımız şehrin su ihtiyacıydı. Yapılan istişareler neticesinde bu projeye başladık. Şehrin en başta gelen ve en önemli sorunu olan su ihtiyacını karşılamak için başlattığı dev projeyi kendi öz kaynakları ile 2 yıl gibi kısa bir zamanda temelden çözüme kavuşturduk. Bu gün Kahramanmaraş’ta her musluktan steril, kaynak suyu akmaktadır. Şehrin bir kısmı Pınarbaşı kaynak suyu bir kısmı da karasu kaynak suyu içiyor. Şuan Türkiye’de kaynak suyu içen hemen hemen bir iki ilden birisi Kahramanmaraş’tır. Karasunun şehre kazandırdıklarından bahsedecek olursak; su cazibe ile geldi, elektrik tüketim bedeli ödemiyoruz. Kaynak suyu olduğu için damacana su kullanılmıyor, apartmanlarda hidroforlar kullanılmıyor, su kesintisi yaşamıyoruz, sudan kaynaklanan sağlık problemleri yaşanmıyor. Suda zam ve kademeleri kaldırdık. Bunların yanı sıra su üzerinde azami tasarruf düşünülerek isale hattı üzerinde bütçeden harcama yapmadan parasal değerinin %65,59’u Kahramanmaraş Belediyesi’ne gelir olarak dönecek ve yılda 20 milyon kilovat elektrik üretecek hidroelektrik santrali kurulmuş ve faaliyete geçirilmiştir. Karasu İsale hattından başka, şehrin 40 000 m su şebekesi hattı yenilenerek ıslah edilmiştir. Önümüzdeki 100 yılda Kahramanmaraş'ın su problemi de ortadan kalkmış oldu. Şehrin 100 yıllık içme suyu problemine çözüm getirecek olan Ayvalı Barajı ile ilgili çalışmalar sona erdi. 2 yıl önce su tutulmaya başlanan Ayvalı Barajı, Belediye Başkanlığı ile Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle tamamen belediyenin himayesine geçti. Ayvalı Barajı'nda arıtma tesislerinin hizmete girmesiyle birlikte şehre yılda 52 milyon metreküp su verilecek.” dedi.

6 Yılda 6 Milyon Metrekare Asfalt

Öner’in asfalt, altyapı ve beton parke santraliyle ilgili sorularına da cevap veren Başkan Poyraz asfaltlamada rekora koşan Kahramanmaraş Belediyesinin son 6 yılda 6 milyon metrekare asfalt yaptığını belirtti. Kahramanmaraş’ta kanalizasyon ve yağmurlama hatları döşenerek altyapıya köklü çözüm getirdiklerini ifade eden Başkan Poyraz Şebeke yenileme çalışmalarının yanı sıra şebeke kaçaklarına çözüm bulduklarını, insan sağlığına ve çevre temizliğine büyük önem verdiklerini ve bu yönde gerçekleştirdikleri Dere ıslah çalışmalarıyla buna katkı sağladıklarını ifade etti. Belediye Başkanı Mustafa Poyraz beton parke tesisleriyle ilgili soruya da; “Türkiye’nin sayılı tesislerinden bir olan Kahramanmaraş belediyesi beton parke tesislerinde üretilen parkelerle, kaliteli ve estetik kaldırımlar yapılıyor, hem de Belediye bütçesine önemli katkı sağlanıyor. Beton Parke Santralinde üretilen parkeler, şimdi şehrin ana caddelerinde, ara sokaklarında, okul bahçeleri dâhil birçok yerde kullanılıyor ve şehrin kaldırımları bu parkelerle motif motif işleniyor. Ayrıca; Şehrin en yoğun yaya trafiğine sahip caddelere paralel kaldırımlar bazalt taş parke ile yenilendi. Kaldırımlardan her türlü kademe kaldırılarak herkesin rahatlıkla yürüyebileceği şekilde modernize edildi. Belediye kurduğu taş ocağı ile kendi asfalt malzemesini kendisi üretiyor. En kaliteli asfalt malzemesi olarak kullanılan kırma taş, belediye tesislerinde üretilerek önemli ölçüde tasarruf sağlanıyor. Bu tesisler tüm Kahramanmaraşlılar için kurulmuştur. Asfaltlamada rekora koşan belediyemiz Son 6 yılda 6 milyon metrekare asfaltlama yaptı.” diye cevap verdi.

Ulaşım alanında yapılan çalışmalara da değinen Başkan Poyraz izleyicileri “Ulaşım ve Trafik İyileştirme Projesi” kapsamında gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan çalışmalar hakkında bilgilendirdi.

Başkan Poyraz; “Esas Belediyecilik, Sosyal Belediyeciliktir”

Programda Sosyal Belediyecilik alanında yapılan çalışmaları da anlatan Başkan Poyraz, esas belediyeciliğin Sosyal Belediyecilik olduğunu söyledi. Sosyal Belediyecilik alanında son yıllarda yapılan çalışmalarla bir çığır açıldığını söyleyen Başkan Poyraz, “Kimsesiz ailelerimize evlerinde bakım, ev temizliği, ev tamiri, Alo 153 Engelliler hattı, Ramazan ayında gıda yardımı, iftar çadırları, gıda bankası, aş evi, öğrenci çamaşırhanesi, öğrenci bursları, eşya toplama merkezi, yaşlılar dinlenme salonları, taziye evleri, meslek edindirme kursları, konserler, sosyal aktiviteler, halk kütüphaneleri, okuma salonları Sosyal Belediyecilik yönünde büyük bir ilerleme kat ettik. “ dedi. Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kahramanmaraş Belediyesi olarak yaz spor okulu, Belediyespor takımları, Karakucak güreş organizasyonları, satranç turnuvaları, dağcılık faaliyetleri ve yapılan olimpik yüzme havuzları ile spor alanında da önemli projeler gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

Programın sonunda Kahramanmaraş Belediyesi’nin AB destekli “Konfeksiyon İşçisi Yetiştirme ve İstihdam” Projesinden bahseden Başkan Poyraz, Belediye’nin Avrupa Birliği destekli bu projesi kapsamında kentte çok sayıda işsiz gencin katılabileceği kurs düzenleyeceğini söyledi. Proje hakkında bilgiler veren Başkan Poyraz; “Projeden 18–24 yaş arası, İŞKUR’a kayıtlı en az lise mezunu 240 işsiz genç yararlanacak, kurs sonunda sertifika verilecek ve kurs sonunda kursu bitirenlerin % 55’i istihdam edilecek” dedi.

Yaptıkları hizmetlerle vatandaşların mutlu olduklarını görmenin kendilerini de mutlu ettiğini belirten Başkan Poyraz; “Biz bu işe gönlümüzü koyduk. Bu şehrin güzel insanları her şeyin en iyisine ve en güzeline layık, bizde bu 6 yılda hizmetlerin en güzelini ve en iyisini onlara sunmaya çalıştık” dedi. (www.kanal46.com)