Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, yaklaşan yerel seçimler öncesinde belediye başkan aday adaylığı için resmi başvuru yaptı.

AK Parti İl Başkanlığı'na resmi başvuru için gelen bugün saat 15.00'da gelen Kahramanmaraş Belediye Başkanı Poyraz yoğun ilgi gördü. Poyraz'ın başvurusu esnasında AK Parti İl Başkan Vekili Mustafa Sarıkaya, İl Başkan Yardımcısı Mehmet Beşen-2, Merkez İlçe Başkanı Necati Okay ve çok sayıda partili hazır bulundu. Bu arada; çok sayıda yerel ve ulusal basın mensubu da başvuruyu takip etti.

Kahramanmaraş için güzel şeyler yaptıklarına inandıklarını söyleyen Belediye Başkanı Poyraz, sosyal ve teknik belediyecilikte yaptıklarının kayıtlara girdiğini ifade etti.

Bu zamana kadar hizmet ederken partiyi düşünmediklerini belirten Poyraz, bütüne talip olduklarını vurguladı. Sadece hizmet etmek için göreve tekrar talip olduklarının altını çizen Poyraz, "Eğer hayırlı ise Allah bu görevi tekrar nasip etsin." dedi.

Göreve 15 Ağustos'ta başlamıştı

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi için aday adaylığı başvurusunda bulundu. Başkan Poyraz Ak Parti İl Başkanlığı'na getirdiği aday adaylığı başvuru evraklarını İl Başkanı Mustafa Sarıkaya'ya teslim etti.

Belediye Başkanlığı görevine başladığı 15 Ağustos 2002 tarihinden bu yana Kahramanmaraş ve Kahramanmaraşlılara hizmet için çalıştığını belirten Başkan Poyraz; şunları kaydetti:

“Vatandaşlarımızın verdiği emaneti ben ve arkadaşlarım ilk günkü heyecan ve gayret ile bu günlere taşıdık. Hep “İki günü birbirine eşit olan ziyandadır” düşüncesiyle hareket ettik. Bizde bir sonraki günümüz bir öncekinden daha güzel olması için bütün gayretimizi gösterdik. Belediye başkanı bir vakıf insan olma şuurunda olmalıdır. Vakıf insan demek almış olduğu emanetin bilinci içerisinde sadece ve sadece yaptığı görevi düşünen insan demektir. Daima bu düşünceyle hareket ettik. Şehrimizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar hizmet noktasında bütün imkânları seferber ettik.6 yıldır canla başla çalışarak vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Millete ait olan delikli kuruşu yemedik, hiç kimseye yedirmedik. Hiçbir zaman maddi bir beklenti içine girmedik. Bu şehrin güzel insanlarına hizmet etmenin lezzetini aldık ve almaya da devam ediyoruz. Eksiklerimiz mutlaka olmuştur. Yaptıklarımız yapamadıklarımızın kat kat üstündedir. Teknik belediyecilik alanında, sosyal belediyecilik alanında çığır açtık. Nasipte varsa aynı ruh ve şuur içerisinde sadece hizmet etmek için bu kutsal göreve tekrar talibim.”

Ak Parti Kahramanmaraş İl Binasında gerçekleştirilen toplantıya Ak Parti İl Başkanı Mustafa Sarıkaya, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Beşen, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, Ak Parti Merkez İl ve İlçe Yönetimi, Ak Parti Kadın Kolları, Ak Parti Gençlik Kolları, İl Genel Meclis Üyeleri ile çok sayıda partili ve mahalle muhtarları katıldı. Ak Parti İl Başkanı Mustafa Sarıkaya Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın aday adaylığı başvurusunun Kahramanmaraş ve Ak Parti için hayırlı olması temennisinde bulundu. ((CİHAN - AJANS 46 - www.kanal46.com)