Recai Kutan Erbakan için Ankara'da resmi bir tören düzenlenmeyeceğini söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kamalak, Necmettin Erbakan’ın ölümü üzerine, "Allah Rahmet eylesin, her nefes ölümü tadacaktır. Mekanı cennet olsun" dedi.ANKA’ya konuşan Kamalak, "Ancak teşkilatımız dimdik ayaktadır. Onun göstermiş olduğu yoldan inşallah sapmaksızın hem Türkiye’mizin geleceği, hem de tüm insanlığın selameti için. Tüm milletimizin başı sağolsun" dedi.

Kamalak, Siyasi Partiler Kanunu’na göre, 45 gün içinde Genel Başkanlık seçimi için bir kongrenin yapılması gerektiğini de hatırlatarak, Saadet Partisi’nin şüphesiz genel seçimlere de gireceğini belirtti.

" SON ANA KADAR ÜLKE MESELELERİNİ KONUŞTUK"

Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ın cenaze namazının Salı günü İstanbul Fatih Camii’nde kılınacağını açıklayan Recai Kutan, Ankara’da bir devlet töreni olmayacağını söyledi. Kutan, Erbakan ile yaptıkları son konuşmalarda da seçimleri ve ülke meselelerini görüştüklerini kaydetti.Kutan, Erbakan’ın vefatının ardından Güven Hastanesi’nde yaptığı açıklamada, Genel Başkan Erbakan’ın naaşının ne zaman İstanbul’a götürüleceğinin henüz kararlaştırılmadığını kaydetti. Ankara’da resmi bir tören olmayacağını ifade eden Kutan, Erbakan’ın son anlarına ilişkin ise şu bilgileri verdi:

"Genellikle mikrop kapmasın diye ziyarete çok fazla izin verilmiyordu. Ancak aile fertleri kısa da olsa ziyaret edip bize bilgi veriyorlardı. Erbakan hocamızın bir özelliğidir. Hayatının her döneminde ülkeye ve İslam alemine hizmet düşünüyordu. Dolayısıyla bu seçim meselesiyle de ne yapılacak ne olacaklar inşallah gerek Türkiye gerek İslam alemi hatta insanlık alemi en kısa zamanda kurtuluşa varacak bunlar üzerine kafa yoruyordu. Genellikle bunlar üzerine konuşuyorduk. Vefat ettiğinde çocukları yanındaydı. Fevkalade üzgünler tabi ama tevekkülle karşılıyorlar."

ŞENER: İTTİFAK KONUSUNU GÖRÜŞTÜK

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdullatif Şener, Güven Hastanesi'ne gelerek vefat eden Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın yakınlarına başsağlığı diledi. Hastane önünde bir açıklama yapan Şener, "Necmettin Erbakan ile sık sık görüşüyorduk. En son görüştüğümüzde ittifak konularını görüştük. Siyasi hayatı boyunca saygıda kusur etmedik. Son arzusu ne ise yerine getireceğiz" dedi. (Milliyet)