Saadet Partisi (SP) Kahramanmaraş Belediye Başkan adayı Hanefi Mahçiçek seçim çalışmalarına devam ediyor.

Önceki gün basın mensupları ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Mahçiçek, 11 Şubat 2009 Çarşamba günü sabah saat:09.30’da ilk olarak Maras Gündem sitesinin kurucusu ve kentin tecrübeli gazetecilerinden Mehmet Taş’ı Elit İşhanı’ndaki işyerinde ziyaret etti. Ziyarette Mahçiçek’in kurmayları ve meclis adayları da hazır bulundu.

Gazeteci Taş, SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un halk tarafından sevilen biri olduğunu ve bu seçimlerde fark oluşturmasının beklendiğini söyledi. Taş, Mahçiçek’e diğer partilerle SP mitinglerine katılımların değerlendirmesini sordu.

Mahçiçek ise şunları anlattı: “Bizler yığma kalabalıklara hitap etmiyoruz, dürüst, sağlam ve siyaset ahlakı çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz o yüzden yapmış olduğumuz mitingler, mahalle toplantıları ve ev ziyaretlerimiz katılım bakımından yoğunluk arz etmektedir, bulunan mekâna sığmamaktadır bu yüzden ekibim arabalarında beklemek zorunda kalıyor.”

Gazeteci Taş’ın; “Seçilirseniz ilk olarak neye el atmayı düşünüyorsunuz?” sorusuna Mahçiçek şu cevabı verdi: “Bu Memleketin evvela yeni bir imar planına ihtiyacı var, yeni bir imar planı olmazsa kısır döngü içerisinde kalmaya mecburuz. Kahramanmaraş diğer illerce örnek gösterilecek il haline gelmeli ve bu potansiyel Kahramanmaraş’ta var ama bunu ortaya çıkaracak bir idareden yoksunuz. Kahramanmaraş’a yapılanlar ortada o yüzden Kahramanmaraşlı halkımızla her buluşmamızda asla bana oy verin demedim yalnızca gerçekten bu işi yapacak olan kişiye oy verin dedim ve demeye de devam edeceğim çünkü bu seçimlerde yanlış bir karar verirse halkımız, memleketimiz 5 yıl zarar görecek 5 yıl gelişmeden yoksun kalacaktır.”

Mahçiçek daha sonra Doğan Haber Ajansı (DHA) Kahramanmaraş İl Temsilcisi Mustafa Nuri Şirin’i bürosunda ziyaret etti. Seçim çalışmalarını değerlendiren Mahçiçek, kendilerine gösterilen yakın ilgi ve alakanın sevindirici ve umut verici olduğunu belirterek, yerel seçimden zaferle çıkacaklarına inancının tam olduğunu ifade etti. Şirin'in bürosundan ayrılan Mahçiçek ile beraberdekiler, 'Çalışkan Ahmet' olarak bilinen Ahmet Küçükdağlı'yı da işletmecisi olduğu turizm acentasında ziyaret ettiler.

Mahçiçek ve beraberindekiler daha sonra Kimlik Gazetesi Sahibi Mehmet Fiskeci’yi ve Türk Kadınlar Birliği Kahramanmaraş Şube Başkanı Fatma Hayrunnisa Aras ve Yönetim Kurulunu da ziyaret etti.

Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Gençtürk’ün; “Seçilirseniz kadınlar hakkında düşündükleriniz nelerdir, Belediye Yönetiminde kadınlar etkin rol alacaklar mı?” sorusuna Mahçiçek şu cevabı verdi:

“Biz Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcılığı görevine bir hanımı getireceğimizin sözünü verdik. Hanımlarımız da artık bu memleketin idaresinde görev almalılar, dünya değişiyor bizler de bu değişime ayak uydurmalıyız. Kim yapabilecekse o koltuk o kişiye verilmeli.”

Mahçiçek; “20 Mart Cuma günü namaz sonrasında Müftülük meydanında Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Kahramanmaraşlı hemşerilerimizle bir araya gelecek. buradan da tüm halkımızı mitingimize davet ediyorum” diye ekledi. (www.kanal46.com)