Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin krizden konjoktürel olarak etkilendiğini ancak yapısal bir tahribatın yaşamadığını söyledi.

Devlet Bakanları Selma Aliye Kavaf ve Cevdet Yılmaz, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Kahramanmaraş'ın kendi hayat standardını yükselten ender illerden biri olduğunu kaydetti. Kavaf, bu durumu siyasette de gördüklerini belirterek, iktidara iki dönemdir verilen desteğin önemine vurgu yaptı.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz da, Kahramanmaraş'ın ekonomik alanda önemli bir il olduğunu söyledi. Kahramanmaraş'ın AK Parti'nin misyonunu en iyi anlayan iller arasında yer aldığını da ifade eden Yılmaz, "Biz halka kapalı bir tutum sergilemeyiz. Halkın isteklerini en iyi bilen parti biziz. Biz zaten, programlarımızı da buna göre yaparız." dedi. Bir gazetecinin GAP ile ilgili sorusunu cevaplandıran Bakan Yılmaz, çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü dile getirdi. Projenin Türkiye'yi kapsadığını aktaran Yılmaz, "GAP'ın hayata geçmesi ile birlikte, başta tarımsal üretim olmak üzere, tarımsal sanayi gelişecek. Böylelikle ülkemize ciddi bir ekonomik katkı sağlayacak." diye konuştu.

BAKANLAR İŞADAMLARI İLE BİRARAYA GELDİ

Bakanların konuşmasının ardından partililerle basına kapalı bir toplantı gerçekleştirildi. Devlet bakanları Kavaf ve Yılmaz, AK Parti ziyaretinin ardından Ramada Otel'de işadamları ile bir araya geldi.

Yemeğin ardından düzenlenen toplantıda Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şahin Balcıoğlu, ilin ekonomisine yönelik bir sunum gerçekleştirdi. Ardından, Bakan Kavaf ve Yıldırım birer konuşma yaptı. Burada bir konuşma yapan Bakan Kavaf, Türkiye'nin şuanda dünyanın 16 büyük ekonomisinden biri olduğunu söyledi. 2008'le beraber dünyada yaşanan genel manadaki ekonomik krizden Türkiye'nin de etkilendiğini vurgulayan Kavaf, bunun en az zararla ve üreten kesime en az hissettirecek tedbirlerle atlatılmaya çalışıldığını belirtti. Ülkede iş dünyasının çalışkan, üretken, kendi iç dinamiklerini kullanarak üretim sürecini çeşitlendiren yapıda olduğuna vurgu yapan Bakan Kavaf, "Önümüzdeki dönem içinde bu aynı zamanda yaşanan gelişmelerden de ders alarak sektörel çeşitliliği, geleceğin beklentilerine ve insanların tüketim alışkanlığına göre şekillendirmeyi mutlaka kendi içerisinde başaracaktır." şeklinde konuştu.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ise konuşmasında yaşanan ekonomik büyümeden bahsetti. Büyümenin Türkiye'de aynı zamanda niteliksel dönüşüm de sağladığına dikkat çeken Yılmaz, "Türkiye ekonomisi artık eski ekonomi değil. Bunun böyle olduğunu küresel krizde en iyi şekilde gözlemledik. Türkiye böyle krizlere muhatap olsa hatırlıyorsunuz geçmiş krizleri, faizlerin nereye fırladığını, borsadaki düşüşleri ve enflasyondaki yükselmeleri ve uzun süren çalkalanmalar olurdu. Fakat bu krizde Türkiye'nin hiçbir bankası batmadı, faiz oranları tek haneli rakamlara düştü. OECD ülkelerinde ya bankalar battı, ya da kamu bu bankalara müdahale etti. Ama Türkiye'de böyle bir şey yaşanmadı, enflasyon tek haneli rakamlara indi." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin küresel krizden konjoktürel olarak etkilendiğini ancak yapısal bir tahribat yaşanmadığının altını çizen Bakan Yılmaz, "Başta komşumuz Yunanistan olmak üzere çok sayıda ülkenin kredi notu düşerken, çok az sayıda kredi notu artan ülkeden biri Türkiye idi. Bu notlar boş yere artırmaz. Türkiye 2009 krizinden etkilendi. Büyümemizi ve ihracatımızı etkiledi. Dünyada ve ülkemizde beklentilerde kötüleşmeler oldu. Ancak tüm bu göstergelere rağmen şunu diyebiliriz, Türkiye konjoktürel olarak krizden etkilendi ama yapısal bir tahribat yaşamadı. Dolayısıyla krizden sonraki dönemde kendini en hızlı toparlayacak ülkeler arasında Türkiye olacaktır." yorumunda bulundu.

Konuşmaların ardından soru cevap bölümüne geçildi. Toplantıya, Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Veysi Kaynak, Fatih Arıkan, Cafer Tatlıbal, Avni Doğan ve MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy ile çok sayıda işadamı katıldı. (Ajanslar)