22 Temmuz erken genel seçiminde TBMM’ye girmeye hak kazanarak MHP Kahramanmaraş Milletvekili seçilen Tarım Bakanlığı eski bürokratlarından Mehmet Akif Paksoy, Ankara’ya hareket etmeden yaptığı açıklamada, seçmenlere teşekkür ederek; “Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin bana verdiği güvene layık olmak için elimden gelen gayreti göstereceğim. Gerek değerli hemşehrilerimize gerekse de siz basın mensuplarına bizlere gösterdiğiniz yakın ilgi ve alakaya teşekkür ederim. Kahramanmaraş’ın emrinde ve hizmetinde olacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın. Kapım herkese açıktır” diye konuştu.

Bu sabah Gözde Sitesi’ndeki parti binasında beraberinde İl Başkan Vekili Mehmet Ekberoğlu, Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan ve bazı yöneticiler ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Paksoy, 50 gün süren yoğun bir seçim çalışması yürüttüklerini belirterek, partilerine teveccüh gösteren seçmenlere teşekkür etti. MHP’nin Kahramanmaraş’tan aldığı oyu yeterli bulmadıklarını ancak vatandaşın takdirine saygılı olduklarını da dile getiren Paksoy, şunları söyledi:

‘CUMURBAŞKANININ SEÇİLEMEMESİ BİZE DE ZARAR VERDİ’

“Vatandaşlarımızın tercihi bu yönde oldu, saygı duyuyoruz. Ancak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılamamasının bize de zararı oldu. Bundan sonra biz de eksiklerimizi araştırıp, ona göre politikalar geliştirmeliyiz. Aslında sayın genel başkanımız bu devlet ve millet için çok değerli bir insan ama yeteri kadar bunun halka yansıtılamadığı kanaatindeyim. İnşallah bundan sonraki süreçte insanlar MHP’yi daha yakından tanıma imkanı bulacaktır.”

Meclis’te Kahramanmaraş sorunları ile ilgili olarak üzerine düşen çalışmayı yapacağı kaydeden Paksoy, “30 yılı aşkın bürokrasi tecrübem var ve İlimizin sorunlarını yekinen biliyorum. İktidarda olmasak ta, bu konuda üzerimize düşen görevi yapacağımızdan kesmenin şüphesi olmasın.”

Paksoy, kent merkezi ve ilçelerde ki seçmenlere teşekkür ziyaretlerinde bulunduğunu, ancak Ankara’daki yemin töreninden sonra, Kahramanmaraş’a dönerek, kırsal kesimdeki teşekkür ziyaretlerini tamamlayacağını kaydetti.

Milletvekili Paksoy, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçim sonrasında yaptığı açıklamalar ve cumhurbaşkanlığı seçimine katılacakları yönündeki beyanlarının kamuoyunda bir hayli olumlu bulunduğunun hatırlatılması üzerine ise; “Tutarlı ve ilkeli bir politika izleyeceğiz. Elbette her şey ortak mutabakat ile olur. Bu ülkenin yararına olan her hizmette destekçi olacağız aksi halde de muhalefet görevimizi en iyi bir biçimde yerine getireceğiz. Genel başkanımız, hakikaten güzel bir çıkış yaptı. Cumhurbaşkanı seçilememesinin bize zararı oldu, biz işin içinde olmadığımız halde. O yüzden cumhurbaşkanlığı seçimini de tıkamak olmaz. Vatandaşın isteği de bu doğrultuda”

‘DOĞAN’IN TAVRI HİÇ TE HOŞ DEĞİL’

Bir gazetecinin önceki gün düzenlenen AKP milletvekilleri tanıtım toplantısında basına ağır ithamlarda bulunan ve anında gazetecilerden büyük tepki gören ve görmeye devam eden Milletvekili Avni Doğan’ın tavrını nasıl değerlendirdiği yönündeki sorusuna ise Paksoy şöyle cevap verdi: “Tavrını hiç te hoş karşılamadım. Sanırım yeniden seçilmesinin kerametini kendisinde sanıyor olsa gerek. Çünkü; seçim öncesinde de bizzat memleketi Elbistan’da da gördük ki, herkes kendisine karşı bir hayli tepkili idi.” (ajans 46 - www.kanal46.tv)