Abdüllatif Şener AKP'den istifa etti. Şener, "Siyaset nezih yapılmalı" dedi.

Bugün son kez, AK Parti MKYK toplantısına gelen eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener toplantı girişinde yaptığı açıklamada, "MKYK'nın 61. toplantısını gerçekleştiriyoruz. Benim için bir veda toplantısı olacak. Helalleşmeye geldim" dedi.

Şener yeni partisini tanıttı

Ardından toplantıya katılan Şener, 15 dakika sonra AK Parti Genel Merkezi'nden ayrıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şener, AK Parti'den istifa ettiğine dair dilekçeyi MKYK'da sunduğunu bildirdi. "İstifa aslında bir kavga müessesi değildir. Medeni bir müessesedir. Sayın Başbakan nezaket gösterdi. Ve bana söz verdi. Tüm arkadaşlarıma veda konuşmamı yaptım. Sayın Başbakan 'Hayırlı olsun' dediler. Çok büyük bir nezaket vardı. Siyaset nezih yapılmalıdır. Nezih yapılan siyaset, toplumla uyum için, sistemin gelişmesi için önemlidir. Bu son günde de bu nezih ortam içinde gerçekleşti" açıklamasını yaptı.

Gazetecilerin ”Arkadaşlarınıza ne söylediniz?” sorusuna ise “Bu toplantıda konuşulanların mahremiyeti vardır” karşılığını verdi. Şener, ”Ayrılırken buruk musunuz” sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

Toplantıda partililere bir veda konuşması yapan Şener'i AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahin arabasına kadar yolcu etti.