MHP Genel Başkanı Bahçeli, eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ'un tahliyesiyle ilgili "Tahliyesi çok güzel olmuştur. Ama bunlar üzerinde yeni tuzaklara, oyunlara, senaryolara Türkiye'yi muhatap etmemek lazım" dedi.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezindeki "Siyaset ve Liderlik Okulu"nun 10. dönem açılışına katıldı.


Açılış töreninin ardından gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtlayan Bahçeli, CHP'nin, "fezlekelerin 26 Mart'ta TBMM'nin olağanüstü toplanarak görüşülmesi" talebinin hatırlatılması üzerine fezlekelerin TBMM'ye geçen hafta geldiğini söyledi.


Bahçeli, fezlekelerin ayrıntıların siyasi partilerce bilinmediğini ifade ederek, Meclis'in tatilde olduğunu ve anlaşılabilmesi durumunda olağanüstü toplantıyla görüşme yapılabileceğini belirtti. Bahçeli, "Eğer anlaşılabilirse o şartlar altında olağanüstü toplantı ile görüşülebilir. Ama böyle bir çağrıyı sadece yapmak yetmiyor. Sonuca varabilmek için Adalet ve Kalkınma Partisinin de Meclis'te olmasında yarar var. O bakımdan partiler arasında bir diyalog kurulabilir. Bir sonuç elde edilirse bir an evvel Meclis'te fezlekelerin görüşülmesinde yarar var" diye konuştu. 


"Yeni birtakım oyunlara, senaryolara Türkiye'yi muhatap etmemek lazım"   


Bahçeli, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un yanı sıra tutuklulukları 5 yılı aşan bazı sanıkların da tahliye edildiğinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:


"Tabii bu konu önümüzdeki günlerde çok daha tartışılacaktır. Özellikle Genelkurmay Başkanının, terörist başı ve terör örgütünün yöneticisi olması konusunun iyi ele alınması lazımdır. Terörist başı olarak ve terörist örgütünün yöneticisi olarak Türkiye'deki demokratik açılım zırvasının bir süreç olarak hala devam ettiği bir dönemde, acaba başka teröristlerle ilgili de bir oyun mu oynanıyor, onu da görmemiz lazım. Genelkurmay Başkanımız başından beri haksız bir yere cezaevine konmuştur. Tahliyesi çok güzel olmuştur. Hayırlı uğurlu olsun. Ama bunlar üzerinde gelişi güzel tartışmalarla yeni birtakım tuzaklara, yeni birtakım oyunlara, senaryolara Türkiye'yi muhatap etmemek lazımdır."
(AA)