Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü, ilköğretim çağındaki 13 bin 753 öğrenciye diş sağlığı eğitimi verdi.

İl Sağlık Müdürü M. Reha Hüdayioğlu, yaptığı açıklamada, bireylerin fiziksel sağlığının ancak tüm organ ve dokularının sağlıklı olmasıyla mümkün olabileceğini belirtti. Ağız ve diş sağlığını bozan faktörlerin kişinin vücut sağlığını da doğrudan etkilediğini ifade eden Hüdayioğlu, şunları kaydetti:

''Kurum olarak 2010 yılı başından itibaren özellikle ilköğretim okulu çağındaki öğrencilere ulaşmayı kendimize hedef edindik. Diş ve diş eti hastalıkları ülkemizde ve dünyada en önemli sağlık sorunları arasında bulunuyor ancak hayatı doğrudan tehdit etmediği için bu konuya gereken önem verilmiyor.

Kötü ağız hijyeninin yol açtığı diş çürükleri ve diş eti hastalıklarından korunmada öncelikle kişiler kendi sağlıklarının bilincinde olmalı ve bireylere düzgün diş fırçalama alışkanlığı, diş ipi kullanımı, beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi ve düzenli diş hekimine gitme alışkanlığının kazandırılması gerekiyor.''

Müdür Hüdayioğlu, merkeze bağlı köy ve beldelerdeki tüm ilköğretim okullarının 2. sınıf öğrencilerine yönelik çalışma başlattıklarını ve bu konuda 15 diş hekimi ile 1 ebenin görevlendirildiğini, çalışma sonunda 13 bin 753 öğrenciye diş sağlığı eğitimi verildiğini belirtti.

M. Reha Hüdayioğlu, öğrencilere ayrıca diş fırçası, diş macunu ve temizlik malzemesi dağıtıldığını da sözlerine ekledi.