Kahramanmaraş-Gaziantep karayolu üzerindeki 400 yataklı Bölge Hastanesi inşaatı bütün hızı ile devam ederken, hastane bina inşaatının yan tarafında yer alan arazide ‘yapı gerginliği’ nedeni ile hareketli saatler yaşandı.

Resmi adı ile Yenişehir Devlet Hastanesi ek bina inşaatı olan binanın yanında yer alan 2 dönümlük arazinin tapulu sahibi, kapatılan Karacasu Belediyesi’nden aldığı ruhsatla inşaat yapmak için harekete geçti.

Bu amaçla 4 katlı inşaatlar yapmak üzere anlaşma yapılan müteahhit firma, inşaat için gerekli araçları bugün öğle saatlerinde araziye getirdi. Ancak söz konusu arazinin de yer aldığı bölge ile ilgili olarak adli sürecin devam ettiğini öne süren Karacasu sakinlerinden ve AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Ökkeş Çolak ile yine AK Parti’nin Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyesi Ali Aydın ve arkadaşları tırın üzerinde getirilen iş makinesinin inşaat yapılacak araziye indirilmesini bir süre engelledi.

Yargı süreci tamamlanmadan arazide inşaat yaptırmayacaklarını dile getiren bu kişiler ile inşaatı yapmak üzere arazi sahibi ile anlaşan müteahhit firma yetkilileri arasında tartışmalar yaşandı.

Bunun üzerine iki polis bölgeye gelerek önlem alırken, daha sonra çağrılan Kahramanmaraş Belediyesi Zabıta ekipleri de olay yerine geldiler. Her iki taraf ta ellerindeki mahkeme kararları ile inşaat yapı ruhsatlarını gösterirken, anlaşma sağlanamaması üzerine taraflar Kahramanmaraş Belediyesi’nin yolunu tuttular.

Bu arada tırın üzerindeki iş makinesi ise hastane binasının yan tarafında yer alan yolun kenarına indirilirken, arazi sahibi Şerif Şerbetçi'nin ise yapı ruhsatı gibi evraklarının tam olmasına rağmen inşaatına engel olunulması nedeni ile adli makamlara suç duyurusunda bulanacağı bilgisine ulaşıldı.

Arazide haklarının olduğunu öne süren Karacasu sakinleri ise söz konusu kararın Danıştay nezdinde temyizde bulunduğunu belirterek, haklarını yargıda aramaya devam edeceklerini dile getirdiler.

GENİŞ VE DETAYLI HABERİ DAHA SONRA….
Editör: TE Bilisim