Sonbaharı yaşadığımız şu günlerde hava sıcaklığı düşerken Kahramanmaraş'ta da bugünden itibaren önümüzdeki hafta boyunca aşırı yağış bekleniyor.


Yapılan son değerlendirmelere göre Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, İç Anadolu'nun doğusu, İstanbul, Kırklareli, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum ve Ağrı ile akşam ve gece saatlerinde Marmara'nın kuzey ve doğusu, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Afyonkarahisar ve Çanakkale çevrelerinin sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı ülkemizin kuzeybatısı ile güneydoğu bölgelerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), güneydoğu bölgelerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:


Ankara: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı 22
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 22
İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 25
Adana: Parçalı zamanla çok bulutlu 33
Antalya: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32
Samsun: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 21
Trabzon: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 22
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 15
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 İHA