Hacı Osman Arıkan İlkokul ve Ortaokul öğrencileri, Diyabet Günü’nde farkındalık için yürüdü.


Hacı Osman Arıkan İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Karaziyaret mahallesinde 14 Kasım Diyabet Günü’nde farkındalık oluşturmak amacıyla tüm öğretmen ve öğrencilerinde katılımıyla yürüyüş programı düzenledi.


Hacı Osman Arıkan İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu Müdür yardımcısı Seyhan Demirbilek, öğrencilere hafta boyunca diyabet ve obezite hakkında sunumlar yapıldığını belirterek aynı bilincin velilerde de oluşması adına yürüyüşü gerçekleştirdiklerini belirtti. Çeşitli materyaller hazırlayarak da yürüyüşü ilgi çekici hale getirdiklerini söyledi.


Diyabetin simgesi olan balonlarla hazırlanmış mavi halka yürüyüşün en başında yer aldı. Öğrenciler, hazırlanan pankartlar, sloganlar, mavi balon ve şapkalarla buna eşlik etti. Yürüyüş esnasında mahalle sakinlerine Hacı Osman Arıkan İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu tarafından hazırlanan diyabet broşürleri dağıtıldı.


Mahalle sakinleri tarafından büyük memnuniyetle karşılanan bu yürüyüş 30 dakikalık sürenin ardından okul bahçesinde hazırlanan “Diyabet Farkındalık” programıyla son buldu.


Haber: S.E. Kuzu

Editör: TE Bilisim