Antalya'da gerçekleştirilen ilk yüz nakli, bebekken yüzü tamamen yanan Kahramanmaraşlı Leyla Demirci'yi de umutlandırdı. Baba Sait Demirci, "Doktorlar nakilde kızımın ikinci sırada olduğunu söylemişti. Umutla bekliyoruz" dedi.


Kahramanmaraş merkeze bağlı Taşova köyünde dünyaya gelen Leyla Demirci'yi henüz 2 aylıkken uyutup beşiğine yatıran annesi, yüzünü de naylonlu bir eşarpla örttü. Ancak sobadan sıçrayan bir kıvılcım, eşarbı tutuşturdu.


Eriyerek yapışan naylonlu eşarp, talihsiz kızın yüzünün tamamını yaktı. Leyla, 8 ay yoğun bakımda kaldı ve vücudunun çeşitli yerlerinden alınan parçalar yüzüne nakledildi. Şimdi 14 yaşında olan Leyla, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yüz nakli için gün sayıyor. Baba Sait Demirci, 4 çocuğundan en büyüğü olan Leyla'nın 2 aydır Antalya'da olduğunu belirterek, "Çok zor günler geçirdik. Antalya'daki doktorlar kızımla yakından ilgileniyor. Uygun bir yüz bulunursa nakil yapılacak. Bu son yapılan nakil bizi çok umutlandırdı" dedi.

BABASINI ARADI

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kendisine yapılacak nakil için gün sayan Leyla Demirci, aynı hastanede gerçekleştirilen ilk yüz nakli haberini Kahramanmaraş'ta bulunan babası Sait Demirci ile paylaştı. Kızının telefonu ile büyük bir mutluluk yaşadıklarını dile getiren baba Demirci, "Ameliyat olan kişi de aynı hastanedeydi. İnşallah ikinci nakil kızıma yapılacak" diye konuştu. (Kaynak: Sabah gazetesi)