“Horoz”u ile ünlü Denizli’de Orman Bölge Müdür yardımcısı iken geçen günlerde Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü’ne atanan Mustafa Gediklili, kente gelerek yeni görevine başladı.


Yeni müdür Gediklili, 8 Aralık itibarı ile koltuğuna otururken, eski bölge müdürü Halil Coşkun ise Pazartesi günü geçen aylarda oluşturulan Şanlıurfa Bölge Müdürlüğü görevine başlayacak.


Mustafa Gediklili’nin basından ilk konukları ise gazeteci Mustafa Şirin ile Yener Atlı oldu. İki ismin makamında ziyaret ederek “Hayırlı olsun” dileklerini ilettikleri Gediklili; “Daha önce Kilis ve İslahiye’de görev yapmıştım. Kahramanmaraş'a ise bir tatbikat için gelmiştim. Bölgenin yabancısı değilim. Kısmetimizde hizmete burada devam etmek varmış. Memleketim Denizli’ye nazaran tarihi eserler konusunda hayli zengin olan Kahramanmaraş’a hizmetin en iyisini ve en güzelini yapabilmek için çalışacağım” diye konuştu.


ŞANLIURFA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ GEÇEN AYLARDA OLUŞTURULDU


Kahramanmaraş kamuoyuna Kanal 46’nın 4 Aralık Pazar günü ilk kez duyurduğu tayin haberine göre; aslen Andırın ilçesinden olan Halil Coşkun'un tayini çıkarılmıştı. İktidar kanadının Kahramanmaraş’taki teşkilatı ile arasının pek te sıcak olmadığı bilinen Halil Coşkun yeni oluşturulan Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü görevine atanmıştı.


Bilindiği gibi; şu anda TBMM Başkan Vekili olarak görev yapan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam'ın, Adana Orman Bölge Müdür Yardımcısı olan yeğeni Yaşar Yaman Sağlam'ı Halil Coşkun'un yerine Bölge Müdürü yapmaya çalıştığı iddiaları geçen aylarda kulislerde konuşulmuştu.


Ancak son olarak geçen günlerde Meclisi yönettiği sırada CHP'li Muharrem İnce'ye küfür ettiği iddiası ile Türkiye gündemine gelen Prof. Sağlam'ın bu isteğini yerine getiremediği ve bu nedenlede Bakan Veysel Eroğlu ile de tartıştığı iddia edildi.


Böylece Halil Coşkun'un koltuğuna başka bir ismin atandığı öğrenilmişti. 2004’den beri Denizli Orman Bölge Müdür Yardımcısı olarak çalışan Mustafa Gediklili Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü görevine atanmıştı.


ÇİÇEĞİ BURNUNDA BÖLGE MÜDÜRÜ MUSTAFA GEDİKLİLİ KİMDİR?


1958 yılında Denizli’de doğdu. 1981 yılında KTÜ Orman Fakültesinden mezun oldu. Göreve 1986 yılında Kilis Orman İşletme Müdürlüğü'nde Mühendis olarak başladı.


Mustafa Gediklili, sırasıyla 1986-1987 Antakya Samandağ Orman İşletme Şefi, 1987-1988 Fethiye Kemer Orman İşletme Şefi 1988-1991 Acıpayam Alcı Orman İşletme Şefi 1991-1994 Acıpayam Merkez Orman İşletme Şefi 1994-1997 Acıpayam Orman İşletme Müdür Yardımcısı 1997-1998 Denizli Orman İşletme Müdür Yardımcısı 1998-2000 Burdur Bucak Orman İşletme Müdürü 2000-2004 Denizli Orman Bölge Müdürlüğü Koruma Şubesi Mühendisi 2004 yılından bu yana da Denizli Orman Bölge Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu. (www.kanal46.com)