Vay vay vay! İtiraf ediyorum itirafıma Allah da şahittir ki adıma gelen seçmen kâğıdını Süpermen ağıdına dönüştürmekten korkmadım uçak yapıp bahçedeki domates pistine indirdim. Rüzgârın kese kağıdı olmuşçasına sallanıp duruyordu seçmen kağıdım bahçemizde. Hah ha ne çılgın projeler ne de bol keseden fışkıran aile sigortası vaatleri ne de milliyetçi gömleğe arkadan yapışan yalaka Züleyha’lar beni oy vermeye ikna etmişti.

Ne Tayyibim sana canım feda derim ne de ok hizasında yaylanan Kılıçdaroğlu’nun ajitatif sandık spazmının ilacı ben de ne Bahçeli’nin yırtılmış sesine halk oyundan yama olurum ne de BDP’nin gargaralık yaygarasına panzer olurum.

Cuma namazını rekat rekat bölen adam benim kasabım olur maazallah! İmam hatip kantininin duvarında koca koca yazan “Hatalı sollama ölüm hatalı oylama zulüm getirir” sözü de Konfüçyüs’ün kamyon şoförü olup solladığı düşünürleri aklıma getirmekten başka hiçbir işe yaramamıştı.

Ayrıca cenaze arabasıyla hatalı sollasan ne, hatalı solamasan ne?

Ve ayrıca bir gazeteci bir yazar bir sanatçı tarafı olsa bile tarafsızlığın tarafında durmalı. Beni annem doğurdu diye babamın tarafsızı mı olayım o hesap işte anladınız siz.

Yalnız itiraf ediyorum ey halkım!

Aynı sudan içmişiz biz, aynı yoldan geçmişiz biz...
Bu kadar işte, bin tane Kazlıçeşme’de kazı kazan oyu tırtıklasanız beni oy vermeye ikna edemezdiniz parti için değil şarkı için oy kullanacağım.
Öyle bir şarkı yaptınız ki göğe bakıp çamaşır asmayı erteleyen Hayriye Abla da eşlik ediyor, demir dövüp ekmek bileyen Hayri Usta da eşlik ediyor.
Öyle bir şarkı yaptınız ki mahalle nineleri sizi alnınızdan öpecek, mahalle dedeleri bastonlarıyla cami avlusundaki dostlarını bu şarkıyla dürtecek.

Bir Allah’ın kuluyuz biz.

Ne Bahçeli ne Kılıçdaroğlu ırkçı söylemleri ört bas etmek için halka kükreme yerine bunu söylemeyi başarabildi.
Bir Allah’ın kuluyuz biz cem evlerinde sema dönenle camisinde secde ayıklayan adamın şeref notası bu sözdür azizim gerisi Kazlıçeşme, gerisi İzmir, gerisi bahane!
Eminim bir paşanın ayak bağını çözüp postalına akmıştır bu şarkı…

Eminim Kılıçdaroğlu başını yastığın altına hıçkıra hıçkıra koyup “ Oğlum biz niye düşünemedik böyle bir şarkıyı lan!” demiştir.
Bahçeli piskevitteen mütevellit bayatlamış bebelere içinden itiraf etmiştir.

İşte bu azizim prozodi mükemmel kompozisyon muazzam!

Aynı altıokun yayıyız heyyt fırlatın iktidara bizi ayarında bir şarkı yapsaydınız ne anaya meyilli küfürleri sıvazlayıp susmaya muhtaç kalacaktınız ne de tükürdüğünüzü yalayacaktınız!



Esra Elönü
Haber 7

[email protected]