Beynimiz çok büyük bir gürültüyle çalışıyor, Peki bunu biz neden duyamıyoruz?


Beynimiz yüce yaradan tarafından o kadar iyi tasarlanmıştır ki, içerisindeki ses dışarıya çıkmıyor. O kadar  yüksek bir gürültü ile çalışıyor ki bunu da bizim kulaklarımız duymuyor. Mesela dünyanın dönmesi  kulaklarımızın duyacağı ses  seviyesinin üzerinde olduğu için duyamıyoruz. Ama dünya çok gürültülü bir  şekilde dönüyor. Bu  bilimsel  bir  gerçek.


Peki aynı şeyleri beynimiz içinde söyleyebilir miyiz? Teorime göre evet söyleyebiliriz, ama dünyanın çıkardığı ses kadar yüksek olmasada çok yüksek bir ses dalgası vardır. 


Bazı zamanlar oluyordur, İnsanlar birbirinin gözlerine bakarak yada aynı ortamda bulunarak aynı şeyleri  hissedip düşünebiliyorlar. Bunlar tesadüf değildir. Zaten tesadüf diye bir şeyde yoktur. Beynimizdeki bu ses dalgaları kesiştiği için bazen dalgalar uyuşma gösteriyor yada zayıf olan dalgalar güçlü dalgalara  teslim oluyor. Bu test edilmiştir. Bu olay, bir cevabı verirken başkasınında aynı anda aynı cevabı vermesine benzer.


Peki madem beynimiz bu kadar yüksek sesle dalgalar yayıyor ve çalışıyor da biz bunları neden duymuyoruz ?


Çünkü kulak yapımız öyle bir şeydir ki dışarıdan gelen sesleri alır ama dışarıya ses vermez. Bunu mikrofon'a benzetebiliriz. Mikrofon'a konuştuğunuzda ses gider, ama ses gelmez, kulağımızın yapısıda bunun gibidir. Diyelim bir alışveriş merkezindesiniz, kapıda itiniz yazıyor, kapıyı itip içeri giriyorsunuz. Peki aynı kapıyı tekrar itip dışarı çıkabilir misiniz? Cevap hayır olacaktır. Tabi kapı tek yöne açılan kapı ise aynı kulağımız gibi.


Peki biz bu sesi hiç mi duyamayız?


Elbette bu sesi duyabiliriz, ama çok az bir ses olarak duyabiliriz. Mesela duvara bardak dayayıpta yan komşuyu duyduğunuz kadar diyebilirim.


Bunun için yapmanız gereken çok basit, önce sesiz bir ortam bulun nefesinizin sesini duyacak kadar sessiz olmalı ve sonra iki kulağınızıda dışarıdan ses almayacak şekilde tıkayıp gözlerinizi kapatın ve kafanızın içinde bir saat mekanizması gibi çalışan beyninizi duyacaksınız.


Bu teori tamamen test edilip uygulandı. Ama bilimsel bir gerçekliğe sahip değil. Sizden küçük bir ricamız olacak. Denediyseniz sonuçları yorum olarak yazın ve teorimizi kanıtlamış olalım.


Saygılarımla


YUNUS TAŞ (www.kanal46.com)

Editör: TE Bilisim