Sen benim kelebeğimsin pıtı pıtı
Yok Deve!


1- Son zamanlarda eşiniz hacı yağı değil de, aromatik, enselenmiş salatalık kıvamında tiki tarlasından çıkmışçasına tropikal kapuska gibi kokmaya başlamışsa bu bir sinyaldir eşiniz artık camilere değil tiki kafelerde tebliğ amaçlı mülahazalara takılıyordur. ( Bana bunu nasıl yaparsın moduna girmek için yeterli bir sebep değil sakin olunuz)

2- Son zamanlarda eşiniz Akmerkez işportacıları gibi yayvan hatta gevrek bir Türkçeyle kelime sonlarını SSK kuyruğu gibi uzatıyor, Öymen gibi sıklıkla gaf yapıyor ve harfleri cumhuriyet tikileri gibi ezip ezip yutuyorsa dikkatli olun sizi CHP’li bir kızcaazla aldatıyor olabilir. ( Harekete geç ona diğer seçimde hangi partiye oy vereceğini sor)

3- Son zamanlarda eşiniz ayna karşısında “ sordum sarı çiçeğe” ilahisiyle kravatını bağlamaktan vazgeçmiş bol ıslıkla “ rütbeni bilecen Ayla” şarkısıyla size göndermeler yapıyorsa ve dönemin en popüler radyosundan bu ilahi aşkım için gelsin notlarıyla DJ’lerle hısım olmaya başlamışsa bu orkestraya dahil olan yeni TİKİLERİNbelirtisidir. ( Hişt tamam panik yok adamcaaz REPERTUARI genişletiyor ne var bunda?

4- Son zamanlarda eşiniz Eyüp Sultan’dan girip Twitterden çıkmıyor seccade altından mesajlaşıyor bunu da RABITA hali olarak size yutturmaya çalışıyorsa TİKİ rakibiniz tarikat ehli olabilir (ne demek istediğimi anladınız) ( Yok canım yapmaz öyle şeyler namazında niyazında adam modundan çıkma vakti gelmiştir uyan!)

5- Bir zamanlar modayı kot giymeyi kravat takmayı Amerika’nın emperyalist züppeliği olarak görüp “ vallahi yanacaksınız” diyen hocaların diz üstü müritleri olan eşleriniz artık SOHBET HOCASINI bırakıp SOHBET ARKADAŞLARINAdalmışsa bıyığından sakalından artırıp yatsı namazına müteakiben cemaatten arkadaşlar çağırıyor geyiğini çevirmeye başlamışsa bir DOLAP dönmeye başlamıştır bu dolabın tasavvuftaki DERTLİ DOLAP’la alakası yoktur. (En yakın mahalle imamına git ve en son kime nikâh kıydığını sor soranın bir yüzü cevaplayamayanın iki yüzü kara)

6- Son zamanlarda eşiniz DİN ŞUBESİ açıp kızların “ Hocaamm bizim kalbimiz hijyen yaaa amaaa namaz zor yanııı çok mu günah yaaaa” sorularına tiki fetvalar vermeye başlamış Nişantaşı’nda kelebek Ümraniye civarında Aslan kesiliyorsa dışarıda pıtı pıtı içerde kükrüyorsa ve saçlarını ortadan ikiye değil üçe beşe bölmeye başlamış ve bunu da “ Müslüman hijyen ve bakımlı” olmalı vecizinden aparıp kazın ayağına mes biçmeye başlamışsa siz de öyle melül melül olanları izliyorsanız bize de bu film çok kare götürür demekten başka bir şey kalmıyor diyordu Feride..

Feride muhafazakâr erkekleri Asrı Saadet aslanı gibi gösteren adamlara gülüyordu.
Tekli görünüp ikili oynayan ve en yakın imamlara taze gizli nikah sipariş eden bu adamların derhal muhafazakar kalıptan sıyrılmaları ve nabza göre etik kurallar döşeyen bu adamlara yol gösterenlerin de klinik şerri vaka olarak incelenmelerini en yakın üstat hocalardan istirham ediyordu.

Erkek erkektir kadın da kadın, hiç kimse yasağı işaret edip günahtan ıskalayacağını sanmasın!

Kimse “ BİR HALT” yiyeceğim ama diyetteyim mavalını okumasın. Kendisine “HAKİM” olamayan başkasına DİN SAVCILIĞI hele hiç yapmasın. Başkası yapınca tüh tüh muhafazakâr yapınca Dinen onay alınmıştır ibaresiyle oh oh biz rahatız şöyle bi güzel fetvaya nazır bir kıyıda imam nikâhımızı da kıydırırız paçavralığıyla iç güveysinden hallice tavırları DİN diye gözümüze sokmasın.

Esra Elönü
Haber 7

[email protected]