Sayın Başbakanımıza posta yolu ile gönderdiğim ve cevabını aldığım mektubun kopyasını sizlerin de değerlendirmesine sunuyorum.

”Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmesini arz ederim!
Sayın Başbakanım.

Yıllardır Kahramanmaraş’ın sorunları değerli yerel basın mensupları tarafından dile getirilmekte, özellikle eğitim, ulaşım, turizm, çevre, kültürel ve tarihi yapı hakkında çok büyük sıkıntılar yaşamaktayız. İktidara geldiğinizde sizden çok beklentim vardı, hâlâ bu beklentinin ümidi içindeyim. İlk toplantılarınızda vekillere seslendiniz, yüce milletimizin vekilleri olduklarını belirttiniz, sanırım Kahramanmaraş vekilleri o toplantıda yoklardı.

Ben 34 yıldır Almanya’da yaşayan (Kahramanmaraşlı) bir gurbetçiyim, Sütçü İmam Ali, Davulcu Abdal Halil Ağa, kucağında mermi taşıyan Senem Ayşe ve ilk şehidimiz olan Çakmakçı Sait ile ve diğer Kahramanlarımızdan gurur duymaktayım mekanları cennet olsun ruhları şad olsun. Elimden geldiği kadar memleketimde yaşamayı tercih eden bir insanım, en ufak fırsatta binlerce kilometreyi hiç’e sayarak memleketime koşmaktayım.

Sayın Başbakanım koltuk sevdalısı olmayan insanlardan biri olduğunuza ve kendinizi Ülkemizin geleceği için feda ettiğinize canı gönülden inanmaktayım, yurtdışında olan itibarımızın yükselmesinin şahitliğini yapmaktan gururlanmaktayım.

Memleketim olan Kahramanmaraş’ın geleceğini çok yakından takip etmekteyim, bulunduğu makamın değerinin ne olduğunu bilmeyen bazı insanlar tarafından yönetildiği’ni görmekteyim, değerli yerel basınımızın sürekli gündemde tuttuğu olumsuzlukları ve sorumsuz yöneticilerin vurdumduymazlığını okumaktan ve görmekten kahrolmaktayım.

Tarihe damgasını vuran kurtuluş savaşının ilk kurşununu atan Kahramanmaraş’ın bir evladı olarak bizlere verdiğniz sözü tutmanızı rica ediyorum, son kez Kahramanmaraş’a geldiğinizde “Sizin Başbakanınız var Bakanınız Benim” demiştiniz, bu sözler üzere sadece belediye başkan adayına değil, size de güvenerek Kahramanmaraş halkı 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Ak Partiye % 65 oy vermiştir.

İşte şimdi O “Başbakana ve Bakana” ihtiyacımız var, şimdi Size ihtiyacımız var!


Güçlü ve çok çalışkan lobisi ile yıllardır Kayseri ve Gazinatep arasında ezilmekteyiz, her dönem bakanlık çıkaran komşu illerimizin kendi menfaatları için yaptıkları çalışmaların Kahramanmaraşta olmamasını kahırla izlemekteyiz, neden bizim bakanımız olmuyor sorgusu içindeyiz, (neden bizim şehrimiz gelişmiyor) diye soruyoruz..

Adil yönetimde Bakanı olan şehirler sadece kendi ili için çalışmaması gerek, ama yurtdışından olan izlenimlerim ise Bakanı olan bazı şehirlerin daha çok gelişmiş olduğunu görmekteyim oralara daha çok yatırım yapılmakta, komşumuz olan Kayseri ve Gaziantep’i Kahramanmaraş ile kıyasladığınızda aradaki farkı çok iyi göreceğinizin inancındayım.

Yapılan son kabine değişikliğinde Denizli’den bir Bakan çıktığı için sevindik, “Bakanımız yok ama gelin Bakanımız oldu” dedik, Kahramanmaraş yerel medyasına manşet oldu, bir anlamda avunduk. Bakanımız olmadı ama gelin bakanımız oldu dedik.

En ufak bir ışığa kenetleniyoruz, çünkü icraata ve hizmete aç olan milletiz, ufak bir kıvılcımdan medet umuyoruz. Belediyemizin sadece kendi çabasıyla yaptığı icraatlar ise büyükşehir statüsüne gelmiş merkez nüfusu 400 bin’i aşmış Kahramanmaraşımıza yeterli gelmemektedir. Devletimizin desteğine ihtiyacı vardır, Sizin desteğinize ihtiyacı vardır.

Birtürlü hemfikir olamayan bazı akp’li vekillerimiz makamlarının değerini ve sorumluluğunun farkında olmadıklarının inancındayım, vekillerimizin Ankaraya sadece el kaldırmak için gitmeleri halk arasında alay konusu olması son derece üzücüdür. İktidarın kalesi olan Kahramanmaraş için görülen bir çaba gösteremedikleri, akp’nin ve Kahramanmaraş’ın layıkına olamamaları çok düşündürücü ve Kahramanmaraş için büyük talihsizliktir. Üzülerek belirtmek isterim akp’li vekillerimizin bazıları ile şahsen görüştüm ama malesef Kahramanmaraş için beklediğim ciddiyeti ve ilgiyi göremedim.

Sayın Başbakanım Kahramanmaraş’ta çözülmesi bekleyen ve sorumsuz kişiler tarafından yıllardır atıl kalan birçok sorunu bu yazımda dile getirmek istedim umarım bu yazı elinize geçer ve okumakla beni şereflendirirsiniz. Bir Kahramanmaraşlı olarak size şikayetlerimi dile getirmek ve vatandaşlık görevimi demokrasi kavramında uygulamakla gurur duymaktayım.

Sayın Başbakanım, yazımın başında’da belirttiğim gibi yurtdışında yaşamaktayım, memleketime her geldiğimde gece gündüz demeden karış karış gezerim yenilikleri keşfederim yapılan en ufak icraatla gurur duyarım gerekirse resmini çekerim kişisel internet sitemde yayınlarım sanal ortamda paylaşırım, memleketimi tanıtmaya çalışırım.

Eğitim olmazsa olmaz diyenlerdenim, o minicik yavrular 50 ve daha fazla öğrencisi olan o daracık sınıfların içinde oksijen alma mücadelesi veren çocuklarımıza üzülmekteyim, büyükşehir statüsüne gelmiş bir şehirde yeteri kadar okulun olmaması bizleri gelecekte umutsuzluğa götürecek bir hastalık olarak görmekteyim.

Ulaşım ise aynı vaka, Kayseri ve G.Antep karayolu bağlantımız gereken ödeneğin kısmen gelmesi ile çok yavaş ilerlemekte, Güneydoğu’yu ve iç Anadoluyu en kısa yoldan bağlayan Kahramanmaraş – Kayseri karayolu yıllardır dile getirilen ve ekonomik çıkarları’nın ispatlanmasına rağmen bukadar uzun sürmesi memleketimin talihsizliği olarak görmekteyim.
Türk tarihinin en önemli şehirlerinden biri olan Kahramanmaraş’ın tek bir köprüsü dahi onyıllar sürmekte, ben bu durumdan utanç duymaktayım, otoyol bağlantımızı sağlayacak Kahramanmaraş - Narlı yolu halen sözkonusu, hatta alay konusu..

30 kilometrelik düz ve sadece bir köprüye ihtiyacı olan bağlantı 27 yıl sürmekte!


Hava ulaşımında ise 1996 yılında zamanın yönetimi tarafından yapılan fakat günümüze uygun olmayan yüzlerce insanın hayatını riske atan Kahramanmaraş havaalanına olan ilgisizlik karşısında duyarsız kalan sorumlularımızın hakkındaki kararı size bırakıyorum.

Kahramanmaraş il genel meclisi tarafından 4 mayıs 2009 tarihinde alınan karara göre Kahramanmaraş / Narlı beldesine planlanan uluslararası havalimanı için desteğinizi beklemekteyim, bu proje ile bölgesel havalimanı sorunu çözülmüş olacaktır, destek için özellikle size sesleniyorum çünkü onyıllardır komşu illerimizin havaalanlarına muhtacız, kış aylarında hava şartlarından dolayı sıkça iptal edilen Kahramanmaraş uçak seferlerinden perişan olmaktayız, hazırlık aşamasında olan Kahramanmaraş/Narlı uluslararası havalimanı projesi Malatya, Osmaniye, G.Antep ve Adıyaman illerine’de hizmet edecektir.

Demiryolu ulaşımı için 1948 yılında yapılan Kahramanmaraş - Gar ise atıl durumda, bir zamanlar yolcu taşımacılığı’da yapılan tren istasyonunda sadece yük taşımacılığı yapılmaktadır oysaki bir miktar ödenek ile sadece 20 kilometre uzakta olan Türkoğlu ilçesinden geçen doğu-batı demiryolu hattına bağlanması tüm halkımıza hizmet edecektir.

Yüksek turizm potansiyeline sahip olan ilimizde malesef ciddi adımlar atılmamakta, bir cenneti andıran doğamız değerlendirilmemektedir, 5 yıldızlı tesislere layık olan kaplıcamız çok yavaş ve düzensiz şekilde gelişmektedir, Su şehri olarakta adlandırılan güzel İlimizin baraj kıyıları ve akarsuları manzarası ve doğa güzelliği ile adeta göz kamaştırmaktadır.

Çevre kirliliği ile gündemde olan şehrimize “Greenpeace” (Yeşil Barış) adlı örgütün dikkatini çekmeden kendi imkanlarımızla çocuklarımıza temiz şehir, temiz doğa bırakmak bizlerin sorumluluğu altındadır. Çocuklarımız ve torunlarımız bizleri rahmetle anması dileği yüksek direktiflerimden birisidir.

Tarihi ve Kültürel varlıklarımız ilgisizlikten dolayı yok olmak üzere, şehir merkezinde bulunan yüzlerce tarihi eserlerin sadece birkaç tanesi onarılmakta gerisi ise ödenek eksikliğinden atıl kalmakta, şehrimizin simgesi olan tarihi Kahramanmaraş evleri kaderine bırakılmış bazıları ise çökme noktasına gelmiş ve kaza teşkil etmekte.

Sayın Başbakanım

Şehrimin (iyilerini tenzih ederim ama) birçok yöneticilerinden şikayetçiyim, memleketimizi kalkındırmakla yükümlü olan vekillerden şikayetçiyim, bazıları gerçek memleket sevgisinden çok uzakta, bazıları ise kendi kabuğuna çekilmiş tabiri caiz ise “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın” konumunda.

Bir avuç insanımız ise memleketimiz için yürekten çalışmakta, “köstek olmaya çalışan bazı menfatçılara karşı çırpınmakta” yazımda belirttiğim gibi Denizli’li bakan Kahramanmaraş’ın gelini Sayın Selma Aliye Kavaf’ın kabinede yer alması bile bizleri çok sevindirdi, bukadar az’a sevinebiliyoruz avunabiliyoruz, belki şehrimize azda olsa desteği olur diye düşünmekteyiz çünkü ilgisizlikten ve sahipsizlikten usanma noktasına gelen bir halkız, çok şey istemiyoruz, kurtuluş savaşı’nın ilk kurşununu atan, İstiklal madalyasını layıkı ile hakeden şehrimize biraz ilgi biraz destek olmanızı bekliyoruz.

Çünkü siz bizim bakanımızsınız, siz bizim Başbakanımızsınız.

Sayın Başbakanım sizi bu uzun mektup ile rahatsız ettiğim için üzgünüm ama Kahramanmaraş’ın sorumluluğuna siz üstlendiniz, ben ise derdimi anlatacak insanı buldum.

Müsaade ederseniz haddim olmayarak düşüncemi iletmek istiyorum: Memleketimde çok değerli ve yöneticiliği bilen, ufku açık, yüksek tahsilli, elini taşın altına koyacak, bu memleketin talihsiz kaderini değiştirecek birçok insanlarımız var, bu insanların önünü açmaya yardımcı olmanızı Kahramanmaraşın geleceğine yardımcı olmanızı istirham ediyorum.

Kahramanmaraş’ın Bakanı ve Başbakanı olarak yüreğimizde kalmanızı yüce Allah’tan diliyorum. Memleketim için size her zaman duacı olacağım.

Samimi sevgilerimi sunar ellerinizden öperim…

Ökkeş Usta
Almanya / Hamburg - 20.05.2009
E-Posta: [email protected]
Web Adres: www.k-maras.com

Editör: TE Bilisim