Sağlık Müdürlüğü (SM) Kahramanmaraş’ın, AK Parti hükümeti sırasında kanayan yaralarından biri olmaya devam ediyor.

Bunun vebali; Sıtkı Güvenç’in kazanıp kazanamayacağı, ya da geri dönüp dönmeyeceği tam olarak belli olmadan, yangından mal kaçırır gibi, fırsat kollarmış gibi, yerine hemen bir akraba atayan Fatih Arıkan’da mı, yoksa bu işe göz yuman AK Parti Kahramanmaraş teşkilatında mı bilemem.

Bildiğim tek şey var; sağlık açısından Kahramanmaraş’ın çok sağlıklı günler yaşamadığı.

Bildiğim bir şey daha var; AK Parti teşkilatçı bir partidir. İl başkanı her zaman için vekillerden daha üstte bir makamdır. Ama burada görülüyor ki, zamanın İl başkanlığı bu işe göz yummuştur.

Bu konu ile ilgili bıkıp usanmadan yazdım, yazmaya da devam edeceğim.

Sağlık Müdürü şahıs olarak iyi bir insandır, zaten burada bizi ilgilendiren kısmı idarecilik tarafıdır. Ki maalesef bu kısmı çok zayıf.

Eğitim sisteminde bir sınıfta çok fazla başarısız olursa, kabahat öğretmende aranır. Sağlıkta 4 bin personel olup ta bunun yaklaşık bin 500’ü soruşturmalık olursa, eskilerin dediği gibi ipte de var, çıkrıkta da var, bunu eğiren kahpede de var derler.

Demek ki bu kadar soruşturmalık yerde, idareciyi de ele almak gerekir.

Bu konuyla ilgili olarak, birkaç kalem oynattık ama yeteri kadar kıvrak oynatamamışız ki, Valilik başta olmak üzere hiçbir yerden ses çıkmadı. Ses çıkmadıysa sorun yok demektir gibi algılansa da gerçekler öyle demiyor.

En son olarak hizmet satın alınan firmalarda çalışan bazı işçilerin işe gelmediği halde sadece maaş aldıkların ve bu işe göz yummak istemeyen iki müdür yardımcısı ile sağlık Müdürü arasında ciddi tartışmalar yaşandığını ve bu nedenle atamalar yapıldığını yazmıştım. Ses çıkmadı.

Şimdi yine kokular gelmeye başladı. Eğer edindiğimiz istihbarat doğru ise; Sağlık Müdürü'nün (başımı belaya sokacaklar) dediği özel şirket sahibinin elemanlarından çoğu piyasada yokmuş.

Pek inandırıcı olmasa da araştırılması gereken bir konu.

Bir diğer konu da, dönerdeki dağıtım payı.

Dönerdeki para az olursa, az dağıtılır, çok para olursa çok dağıtılır. Kural budur, buna itiraz yok elbette. Ama dönerdeki para az da olsa, çok da olsa İl Müdürü hep çok tarafından pay alıyorsa bu da yanlıştır. Böyle de bir dedikodu var kulağımıza gelen.

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz demiş atalar.

Eğer böyle bir durum yoksa Sağlık Müdürü'nün bunu belgeleriyle açıklaması gerekir.

Eyy memleketin sahipleri, siz de duydunuz mu?


ABİD VANLI
e-mail: [email protected]
(Kaynak: Maraş Medya Merkezi)
GSM: 0.539 429 93 81