Eskiden halk bunalınca böyle dua edermiş. Her ne kadar Osmanlı padişahlarına kıyamasam da, onların hiçbir zulüm yapmadığına güvensem de bu lafı arada bir hatırlarım.

O zamanki "zulümler" her halde şimdiki zulümlerin yanında masum kalıyordu. "Zulüm, Kur'ân-ı Kerim'de en çok dikat çeken uyarıcılardan biridir.

Doların sınıra dayandığı şu günlerde Türk parası yarı yarıya değer kaybetti. Başbakan, Türk parasını yapay yükseltmelerle değerlendirdiklerini unutarak, paranın değerini yükselttiklerini söyliyerek övünüyordu.

Bu bir ay içinde dört beş tane ailece intihar vakası okuduk, biri de dün Boğaz Köprüsü'nde başına tabanca sıkarak arabasının içinde intihar etti. Çıldırıp çıplak dolaşanlar ayrı. Allah taksiratlarını affetsin. Demek ki muhafazakar AKP döneminde Muhafazakarlık değerleri de çöküyor. Bu parti neden dinimizde tavsiye edilmiyen intiharları önliyemiyor? Çünkü insanların ekmeğiyle, onuruyla oynuyor, yasaları çiğniyor ve onları çaresiz bırakıyor.

"Men dakka dukka" derlerdi eskiden. Her şeyin geri dönmekte olduğunu ama yavaş yavaş geri dönmekte olduğunu görmüyorlar mı? Şu "dinlemeler" işi artık iktidar mensupları tarafından da "suç" ilan edildi. Bunu önce Cemil Çiçek söyledi.

Başlıklara çıkan lâfları aynen şuydu:
"Dinliyen de yayınlıyan da suç işlemiştir." Şimdi adını unuttuğum bir AKP'li milletvekili ve adını unutmadığım Prof. Burhan Kuzu da aynı şöyleri söylemiş. Allah, ayıpladığı şeyi o kula yaşatmadan canını almazmış ve Allah zulmü lânetlemiştir.

Bir yandan da ABD'den hayret verici bir beyanat geldi. Dinlerarası dialoğun başlangıcı, kaynağı olarak gösterilen bir cemaat lideri:
"Hükümeti zora sokmamak için henüz dönemiyeceğim" diyerek hükümetle olan bağlantısını ortaya koydu ve "Bazı dengelerin hâlâ aleyhte" olduğunu söyledi. Kimin aleyhinde ve bunların "leyh"e çevrilmesi ne demek oluyor? Aynı lider Ergenekonda da daha yeteri kadar yol alınmadığını söylemiş. Bu muhterem zât, Türkiye'de zuhur eden bazı hadiselerin başkumandanı mıdır?

Amerika denilince akla Hillary gelmese olmaz. Buna bağlı olarak Irak'tan ABD askerlerinin çekilişi sırasında, Türk topraklarından geçiş rezaleti geliyor. Giderlerken buna izin vermedik. Ama onlarda yılmak yok. Çünkü sionizm son kozunu oynamak istiyor. Ne yapsa Türkiye'nin millî direncini kıramıyacağını anladı. Şimdi böyle bir işgal planını uygulamaya kalkışıyor.

Başlığa, yazının başlığına dönecektim ama yerim kalmadı. Siz o eşsiz ferasetinizle hakikati kavrarsınız artık.


Afet Ilgaz
Milli Gazete