Kahramanmaraş 2.lig kapısını zorda olsa araladı. Şüphesiz bu başarı, futbolcuların yanında teknik heyetin de başarısıdır.

2008–2009 sezonuna teknik patron olarak Recep Aydemir ile başlayan Kahramanmaraşspor, kademe grubunun 13. maçı, Siirt mağlubiyeti sonrası Recep Aydemir’le yollarını ayırdı.

Bu ayrılma öyle hızlı oldu ki Kahramanmaraşspor yönetiminin yarıdan fazlası bu haberi basından öğrendi.

Recep Hoca başında bulunduğu 13 maçta 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Toplamda takım, bu maçlardan 25 puan aldı. 31 gol attı 14 gol yedi.

Aynı kademe grubunun son 5 maçında takımın başına gelen Faik Demir’le Kahramanmaraspor 5 maçta 3 galibiyet bir beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. Toplamda takımımız, bu maçlardan 10 puan aldı. 6 gol attı 2 gol yedi.

Recep hocayla 13 maçta altı hafta liderdik. Beş hafta ikinci olduk. Bir hafta üçüncü bir hafta dördüncü olduk. Hoca 13. haftada takımı, Faik Hocaya ikinci olarak teslim etti.

Faik hoca ile takım kademe grubunun son beş maçında, bir hafta birinci, üç hafta ikinci, bir hafta üçüncü idi. Faik Hoca takımı play off grubuna yine ikinci olarak çıkardı

Faik Hoca kademe grubundaki son 5 maçta Recep Aydemir’in kurguladığı takımda çok büyük değişiklikler yapmadı. Sadece yedekte başlayan Mehmet Akif ve Hasan Bal’la oyuna başladı

Kademe grubu sonuçlarına göre; istatistiksel olarak her iki hocanın puan ve sıralama başarıları eşitti. Gol averajı yönünden Recep Hoca 6 gol önde idi.

İlk defa Kahramanmaraşspor’da profesyonel takım teknik sorumlusu olarak görev yapan Recep Aydemir’i çalıştırdığı 13 hafta için başarılı sayabiliriz.


Faik Demir ise 2005 yılından sonra 3 sezon GASKİ’de profesyonel takım teknik sorumluluğu yaptıktan sonra, sezon ortasında Kahramanmaraşspor’a geldi. Geldiğinde altı aydır herhangi bir takım çalıştırmıyordu.

Sezon başında Kahramanmaraşspor’a gelmesi gerekirken operasyon biraz gecikti ve 13 hafta beklemek zorunda kaldı.

2005–2006 sezonunda Faik Demir’li GASKİ üçüncü ligde Erzincanspor’un ardından ligi ikinci bitirdi. Ve takımı ikinci lige çıkardı. Faik Demir Hoca, en büyük başarısını bu sezon yaşadı. Bu dönemde GASKİ takım kadrosunda; Cengiz Güner, Ersin Şen, Hasan Bal, Aydın İnanç ve Edip Saruhan vardı.

2006–2007 sezonunda Kahramanmaraşspor’la aynı grupta, ikinci ligde mücadele eden GASKİ, kademe grubunda sekizinci, klasmanda dördüncü oldu. Bu dönemde Kahramanmaraşspor klasman grubunda birinci olarak ekstra playoff’a kaldı.

Faik Demir’li GASKİ’nin son sezonu 2007–2008 idi. GASKİ, kademe grubunda dördüncü, klasman grubunda ikinci oldu. Bu sezonda yine GASKİ kadrosunda; Cengiz Güner, Ersin Şen, Osman Çakır, Mustafa Acar, Mehmet Şıralı, Kasım Baş, Bünyamin Kılınç mevcuttu.

İki yıllık ikinci lig macerasında GASKİ hiç bir zaman yükselme grubuna veya play-off’a kalamadı… Hep vasat bir ikinci lig takımı olarak kaldı.

Şimdi soralım kendi kendimize… Kahramanmaraspor olarak biz ikinci ligde neyi hedefliyoruz? Sonları veya ortaları mı? Bu iş için teknik adama bile gerek olmayabilir.

Eğer Bank Asya 1. lig hedefimizse lütfen teknik adam seçerken işi sulandırmayalım…

Antep’ten, Adana’dan başka şehirlerimizin de var olduğunu aklımıza getirelim…



AYŞE MELİH
Editör: TE Bilisim