İyi bir takım, ilk yarısını galibiyetle bitirdiği bir maçın ikinci yarısında 4 gol yiyerek farklı mağlup olmaz. Kahramanmaraş sporun yetersizliği defanstaki Osman’ın sakatlanması ile fark yiyerek iyice gün yüzüne çıktı.

İyi be hoca senin hiç mi B planın olmaz. İlle de transfer ettin diye defansa daha uyum sağlamamış adamı koyarsın. Tepecik Belediye sporun ne kadar iyi bir takım olduğunu biraz istatistikleri okusan çözebilirdin… Adamlar Göztepe gibi defans hatası yapmayınca ve dikine oynayıp, ağır Maraş spor defansını hallaç pamuğu gibi attılar. Sonrada gelsin goller…

İlerde kısa ve hızlı pas yapan her takım Kahramanmaraş’a fark atar…

Futbolcular yükselme grubundaki, 18 maçın final havasında olması gerektiğinin hala farkında değiller…

Gelelim bu haftaki Hatayspor maçına…

Bu sezon oynadıkları 20 maçın 10 tanesini evinde oynadılar. Hiç mağlubiyet almadılar evinde. Beş galibiyet beş beraberlikleri var. Klasman grubunu bizim önümüzde tamamladılar.

Az gol yiyen bir takım, aynı zamanda az gol atan bir takım. Klasman grubunda attıkları 23 golün 15 ini ikinci yarıda attılar. İkinci yarıda attıkları 15 golün on tanesini son 15 dakikada attılar.

Golleri de genellikle maçın ilk 20 dakikasında yiyorlar.

En çok gol atan oyuncuları 6 golle Kemal Zincirkıran. Bu oyuncu ile yükselme maçları öncesi sorun yaşandı. Oyuncu kadro dışı bırakıldı. Ayrıca klasman grubunda uzun süre takımda oynayan Yasin palaz ve İlker Terlemez ‘de takımdan kendi istekleri ile ayrıldılar.

Gelen oyuncular bizimde yaptığımız gibi oradan buradan toplama oyuncular Çoğu takımlarında bile doğru dürüst yer bulamamış futbolcular… Klasman yerine yükselmede oynamalarının kendilerine getirebileceği avantajları düşünerek Hatay spora gelmişler gibi. Bir atımlık kurşunları var ancak…

Teknik direktör Mehmet Kakil, Hatay spordan yetişme yerli bir teknik adam. 42 yaşında. Belirgin bir başarısı yok. 2000 yılından bu yana Osmaniye, Tarsus ve Hatay sporu çalıştırmış. Bu teknik direktörün, farklı takımlarla farklı sezonlarda Kahramanmaraş spor ile yaptığı 8 maçta; 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyeti var.

Kahramanmaraş sporun, Hatay spor ile yaptığı son 2 sezonda 2 mağlubiyeti, 2 beraberliği var. Bize ters gelen bir takım.

Teknik direktör yükselme grubundaki son maçında üç yeni transferi denedi.

Göztepe’ye 89 dakikada yedikleri golle boyun eğdiler.

Mali sorunların ayyuka çıktığı bir takım, son vuruşlarda isabet oranı çok düşük bir takım… İki sezondur yenemediğimiz bir takım… Beraberlik yüksek ihtimal olsa da yenmemiz gereken bir takım…

AYŞE MELİH

Editör: TE Bilisim